Συναίσθημα χειρισμός: Συναισθηματικός εκβιασμός

Συναισθηματικός εκβιασμός . Αυτός ο όρος ακούγεται οικείος σε όλους μας γιατί, κατά κάποιο τρόπο, τον έχουμε βιώσει σε συγκεκριμένες στιγμές στη ζωή μας. Για παράδειγμα, μερικές φορές το ζούμε με εκείνα τα μέλη της οικογένειας που μπορούν να θυματοποιηθούν για να διαδώσουν τα δίκτυά τους πάνω μας. Επίσης σε ορισμένες φιλίες που μας χειραγωγούν κατά βούληση για να πετύχουν τους στόχους τους.

Θα μπορούσαμε να πούμε ξεκάθαρα ότι ο συναισθηματικός εκβιασμός είναι μια τέχνη τοξικότητας και κυριαρχίας . Ένας τομέας στον οποίο χρησιμοποιούν την αγάπη μας, ακόμη και την αγάπη μας για να επιτύχουν έναν σκοπό και να μας κρατούν ενωμένους με το άτομο που ασκεί εκβιασμό. Ζείτε ίσως αυτή τη στιγμή; Είναι δυνατό. Εάν ναι, θα έχετε νιώσει τον αργό και έντονο πόνο αυτών των συμπεριφορών πριν από τις οποίες, στην αρχή αισθανόμαστε ανυπεράσπιστοι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι οι δικοί μας συνεργάτες που επιδεικνύουν επιδέξια αυτές τις συμπεριφορές.

Αποδίδουμε, υπακούμε και συμμορφωνόμαστε γιατί θέλουμε ο εκτελεστής ή ο εκτελεστής της εν λόγω τέχνης, επιτρέποντας σιγά-σιγά την αυτοεκτίμησή μας να διαβρώνεται σαν βράχος μπροστά στην επίθεση της θάλασσας, σαν ένα μικρό ιστιοφόρο που χάνεται στην ορίζοντας. Όχι μόνο είναι μια επίθεση στη συναισθηματική μας ακεραιότητα, αλλά και η υγεία μας υποφέρει με πολύ σοβαρό και επικίνδυνο τρόπο . Το κόστος που πληρώνουμε πριν από κάθε μεταφορά είναι τεράστιο. Πριν εμφανιστεί κάθε συναισθηματικός εκβιασμός, ντροπή και ενοχή . Κοιτάμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και αναρωτιόμαστε γιατί υποχωρήσαμε. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να αντιδράσουμε, αλλά παρ ‘όλα αυτά, για άλλη μια φορά καταβαλλόμαστε από την εξουσία.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here