Αισθητική Επέμβαση: Οι γιατροί συνδέουν τα ενέσιμα δερματικά πληρωτικά της γυναίκας με τη διάγνωση σήψης

Αισθητική Επέμβαση: Η γυναίκα εμφάνισε ναυτία και απόστημα κοντά στο σημείο της ένεσης για ένα χρόνο αργότερα. Οι γιατροί στην Ιρλανδία θα παρουσιάσουν μια υπόθεση τον επόμενο μήνα με τη συμμετοχή μιας 29χρονης γυναίκας που υποβλήθηκε σε θεραπεία για σήψη που συνδέεται με ενέσεις δερματικών πληρωτικών στους γλουτούς της που έλαβε 14 μήνες πριν. Η γυναίκα υπέμεινε στο νοσοκομείο για σχεδόν τρεις εβδομάδες και στη συνέχεια χρειάστηκε έξι εβδομάδες αντιβιοτικών για να καθαρίσει τη λοίμωξη, ανέφερε η έκθεση της υπόθεσης.

Οι γιατροί της δήλωσαν ότι η γυναίκα, της οποίας η υπόθεση θα παρουσιαστεί στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (ECCMID) που πραγματοποιήθηκε στο διαδίκτυο από τις 9 έως τις 12 Ιουλίου, δεν είχε προηγούμενο ιατρικό ιστορικό και είχε αναπτύξει ναυτία και απόστημα στον τόπο της ένεσης. που περιβάλλεται από 15 εκατοστά κυτταρίτιδας.

Οι επακόλουθες εξετάσεις αίματος αποκάλυψαν υψηλά επίπεδα λευκών αιμοσφαιρίων και C-αντιδρώσας πρωτεΐνης, που υποδηλώνει φλεγμονή.

Οι γιατροί εκπαίδευσαν το απόστημα με δείγματα θετικά για staphylococcus lugdunensis και pseudomonas orzihabitans, η οποία είναι μια σπάνια αιτία μόλυνσης από δέρμα και μαλακό ιστό, σύμφωνα με δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στο EurekAlert.org. Πέντε ημέρες αργότερα το απόστημα αποστραγγίστηκε ξανά και αφαιρέθηκε νεκρός ιστός και υλικό πλήρωσης.

Μετά την 18ήμερη παραμονή της στο νοσοκομείο και έξι εβδομάδες αντιβιοτικών, η πληγή της έχει επουλωθεί, αλλά οι γιατροί δήλωσαν ότι είναι μια υπενθύμιση “ότι είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν αξιόπιστο αισθητικό χειρουργό”.

“Ο λόγος για τη σημαντική καθυστέρηση μεταξύ χειρουργικής επέμβασης και μόλυνσης δεν είναι σαφής, αλλά μπορεί να οφείλεται στους ασυνήθιστους οργανισμούς που μπορούν να ζήσουν στην επιφάνεια του δερματικού πληρωτικού (γνωστούς ως βιοφίλμ)”, δήλωσε ο Δρ Siobhan Quirke, του Νοσοκομείου St. James του Δουβλίνου. , είπε στο δελτίο τύπου.”

Το Pseudomonas oryzihabitans είναι μια ασυνήθιστη αιτία λοίμωξης από τον άνθρωπο, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει συνδεθεί όλο και περισσότερο με νοσοκομειακές και ευκαιριακές λοιμώξεις.”

Ο Quirke είπε ότι ενώ η θεραπεία δεν είναι δύσκολη, είναι σημαντικό οι αισθητικοί ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας να γνωρίζουν τις πιθανότητες μόλυνσης καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για τα πληρωτικά.

Συνολικά, οι επιπλοκές που προέρχονται από ενέσιμα δερματικά πληρωτικά παραμένουν σπάνιες, με τους συγγραφείς της έκθεσης να εκτιμούν ότι ένα πρόβλημα μπορεί να συμβεί σε μία από τις 20.000 επεμβάσεις “Ωστόσο, οι επιπλοκές αυξάνονται καθώς τα πληρωτικά γίνονται μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αισθητικές διαδικασίες”, δήλωσε ο Quirke.

“Είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζουν οι ασθενείς αισθητικής και οι επαγγελματίες υγείας.”

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ