Καναδάς: Σοβαρές ελλείψεις σε μαχητικά και πιλότους


Η Πολεμική Αεροπορία του Καναδά «ξεμένει» από μαχητικά αεροσκάφη και πιλότους, ενώ οι μέχρι τώρα προσπάθειες της Κυβέρνησης να επιλύσει το πρόβλημα, έχουν χειροτερέψει τη κατάσταση.

Σύμφωνα με το Reuters, η έκθεση του Καναδού Γενικού Ελεγκτή Michael Ferguson αποτελεί άλλο ένα χτύπημα στην δεκαετή προσπάθεια από διαδοχικές κυβερνήσεις για την αντικατάσταση των αεροσκαφών CF-18 του Καναδά, μερικά από τα οποία πετούν για σχεδόν 40 χρόνια.

Οι Καναδάς αναμένεται να εκδώσει τελικές προδιαγραφές για ένα νέο στόλο 88 μαχητικών αεροσκαφών τον προσεχή Μάιο. Η σύμβαση θα είναι αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων Καναδά (11,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ).

Οι επαναλαμβανόμενες καθυστερήσεις σημαίνουν ότι ορισμένα CF-18 θα πρέπει να πετάξουν μέχρι το 2032, πολύ αργότερα από το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα απόσυρσής τους. Ο Ferguson δήλωσε ότι τα αεροσκάφη CF-18 δεν είχαν αναβαθμιστεί μετά το 2008, εν μέρει επειδή κυβερνητικοί αξιωματούχοι θεωρούσαν ότι τα νέα αεροσκάφη θα είχαν ενταχθεί σε υπηρεσία έως το 2020.

Ο υπουργός Άμυνας Harjit Sajjan ανέφερε σε δήλωσή του ότι θα ξεκινήσουν νέες διαδικασίες για την πρόσληψη και (πτητική) συντήρηση πιλότων και θα προχωρήσει επίσης στην αναβάθμιση των CF-18.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ