Λήμνος – θαλάσσια βλέννα: Από πού ξεκίνησε και πού έχει φτάσει – Κλιμάκιο επιθεωρητών στο νησί


Σήμερα αναμένεται στη Λήμνο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς

Χθες υπήρχε έντονη η παρουσία της πλαγκτονικής βλέννας, ωστόσο το πρωινό του Σαββάτου έδειχνε να έχει απομακρυνθεί, κάτι που, όπως επισημαίνουν και οι κάτοικοι του νησιού, οφείλεται και στα ρεύματα που την μετακινεί, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας Σ. Ορφανίδης έκανε λόγο για μετακίνηση από τη Μαύρη Θάλασσα, ωστόσο επισήμανε: «Το ευχάριστο είναι ότι τα ρεύματα και ο καιρός μετακινούν τη βλέννα και εναλλάξ καθαρίζονται οι διαφορετικές παραλίες του νησιού».

Στους χάρτες παρακάτω φαίνεται (με πράσινο χρώμα) η πορεία του φαινομένου.

vlenna-limnos.jpg
Λήμνος – θαλάσσια βλέννα: Από πού ξεκίνησε και πού έχει φτάσειΕΡΤ
vlenna-limnos1.jpg
Κλιμάκιο επιθεωρητών στο νησίΕΡΤ

Κατά τη διάρκεια τη σημερινή μέρα, δύτες του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝ.ΑΛ.Ε) θα πραγματοποιήσουν αυτοψία σε διάφορα σημεία του βυθού περιμετρικά της Λήμνου, ανάμεσα στα οποία είναι και το λιβάδι Ποσειδωνίας, που συναντάται ανατολικά του νησιού. Στο νησί θα βρίσκεται ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς και ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, οι οποίοι θα ενημερωθούν αναλυτικά από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, τους ερευνητές του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝ.ΑΛ.Ε) και του Πανεπιστημίου Αιγαίου και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις δειγματοληψίες και για την εικόνα που παρουσιάζει το φαινόμενο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ