Θρίλερ στη Φλόριντα: Αγνοείται 21χρονος Έλληνας – Βρισκόταν στην μοιραία πολυκατοικία


Πρόκειται για τον νεαρό Ανδρέα Γιαννιτσόπουλο – Αγωνιώδεις έρευνες στα ερείπια – Συντετριμμένος ο πατέρας του.

Το παιδί ενός Έλληνα ομογενή από την πόλη Sugar Land του Τέξας, αγνοείται στα συντρίμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στη Φλόριντα.

Ο Κώστας Γιαννιτσόπουλος, 55 ετών είναι μεταξύ αυτών που περίμεναν νέα για την τύχη του παιδιού του. «Περιμένω τους δύο καλύτερους φίλους μου – ένας από αυτούς είναι ο 21χρονος γιος μου», δήλωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal. «Είμαι συντετριμμένος», τόνισε ο ομογενής.

Ο γιος του, Ανδρέας, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt στο Νάσβιλ, επισκέφθηκε το Μαϊάμι και έμενε με έναν οικογενειακό φίλο, ο οποίος επίσης είναι αγνοούμενος, είπε ο κ. Γιαννιτσόπουλος.

Ο γιος του έπρεπε να επιστρέψει στο σπίτι τους την Πέμπτη. Ο πατέρας, ο Κώστας Γιαννιτσόπουλος δήλωσε ότι διατηρούσε την ελπίδα ότι ο φίλος του και ο γιος του, ένας εξελισσόμενος αθλητής, θα βρεθούν ζωντανοί. Συγχρόνως, είπε ότι προετοίμασε τον εαυτό του και για την κακή ειδήση.

Η οικογένεια κατάγεται από χωριό έξω από την Ξάνθη.

Aποψη της μερικής κατάρρευσης του κτιρίου. EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Ο απολογισμός των θυμάτων της κατάρρευσης δωδεκαώροφης πολυκατοικίας στο Σέρφσαϊντ, στη Φλόριντα, αυξήθηκε στους πέντε νεκρούς, ανακοίνωσε χθες Σάββατο αυτοδιοικητική αξιωματούχος, ενώ 156 άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι.

«Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης βρήκαν άλλο ένα πτώμα, ενώ οι έρευνές μας έφεραν επίσης στο φως ανθρώπινα υπολείμματα», είπε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των αγνοουμένων μειώνεται σε 156 και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων αυξάνεται σε πέντε», διευκρίνισε.

Aποψη της μερικής κατάρρευσης του κτιρίου. EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται 24 ώρες το 24ωρο.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν εκφράζει την αλληλεγγύη του σε «μια πολύ δύσκολη στιγμή»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την αλληλεγγύη του σε «μια πολύ δύσκολη στιγμή» στον απόηχο της κατάρρευσης πολυώροφης πολυκατοικίας κοντά στο Μαϊάμι που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων, ενώ 156 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Είναι μια πολύ, πολύ δύσκολη στιγμή. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που περιμένουν, είναι ζωντανοί; τι θα συμβεί; Έτσι είμαστε ολόψυχα μαζί τους», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο.

Με πληροφορίες από: hellasjournal.com


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ