Kombucha: Το πιο hot συστατικό για όμορφο δέρμα


Γνωστό ως Kombucha, “μύκητας μακροζωίας” ή “τσάι μανιταριών” καταναλώνεται ευρέως ως ποτό στη Ρωσία και την Κίνα, διότι θεωρείται ότι αποδίδει μακροζωία.

Ο μύκητας Kombucha (Koμπούχα – Κομπούτσα) σύμφωνα με τις παραδόσεις της Ανατολής προέρχεται από τη θάλασσα και περιέχει σύμπλεγμα οξέων, όπως βιταμινών Β και ειδικά Β1, Β2, Β3, Β6, Β12 καθώς και βιταμίνη C σε πρωτόλεια μορφή. Έχει πανίσχυρη αντιρυτιδική δράση.

Η Kombucha (μύκητας τσαγιού ή Μαντζουριανό μανιτάρι ή Medusomyces gisevii Lindau) είναι ένα ποτό ελαφρώς αλκοολικό και αναβράζον, που έχει υποστεί ζύμωση με γλυκό μαύρο ή πράσινο τσάι και αποτελεί ένα χωνευτικό, αναψυκτικό ρόφημα με πολλαπλά οφέλη στην υγεία.

Η ακριβής προέλευση του δεν είναι γνωστή. Θεωρείται ότι προέρχεται από την περιοχή της Βορειοανατολικής Κίνας και παραδοσιακά καταναλώνεται εκεί, αλλά και στη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη. Πλέον πωλείται εμπορικά από διάφορες εταιρείες.

Η Kombucha περιέχει αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες δηλαδή τα αντιδρώντα μόρια που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα σας.

Σήμερα  πιστεύεται ότι τα αντιοξειδωτικά από τα τρόφιμα και τα ποτά είναι καλύτερα για την υγεία από τα απλά συμπληρώματα.

Η Kombucha, ειδικά όταν παρασκευάζεται με πράσινο τσάι, φαίνεται να έχει αντιοξειδωτικές επιδράσεις στο συκώτι σας.

Οι μελέτες σε πειραματόζωα δείχνουν σταθερά ότι η κατανάλωση μειώνει τακτικά την ηπατική τοξικότητα που προκαλείται από τοξικές χημικές ουσίες, σε μερικές περιπτώσεις κατά τουλάχιστον 70%.

Ενώ δεν υπάρχουν μελέτες για τον άνθρωπο σε αυτό το θέμα, φαίνεται να είναι ένας ελπιδοφόρος τομέας έρευνας για άτομα με ηπατική νόσο.

Έχουν γίνει πολλές αξιόπιστες αξιώσεις για τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση kombucha. Αυτά περιλαμβάνουν ισχυρισμούς για τη θεραπεία του AIDS, της γήρανσης, της ανορεξίας, της αρθρίτιδας, της αθηροσκλήρωσης, του καρκίνου, της δυσκοιλιότητας και του διαβήτη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ