Άρση περιορισμών: «Ανάσα» ελευθερίας από Δευτέρα – Οι ανακοινώσεις για «προνόμια» εμβολιασμένων

Αυτά είναι τα νέα βήματα ελευθερίας που θα γίνουν γνωστά από την κυβέρνηση – Πού θα επιδεικνύεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Έρχεται νέα χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας στη χώρα μας, από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου στις 5 το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα, τα νέα βήματα ελευθερίας που θα ξεκινήσουν από αύριο και θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια της εβδομάδας θα είναι τα εξής:

• Αίρεται το μέτρο του περιορισμού στην νυχτερινή κυκλοφορία
• Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι και αθλούμενοι από τη διενέργεια σελφ τεστ κάθε εβδομάδα 15 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.
• Αυξάνεται στην εστίαση το ανώτατο όριο και ορίζεται στα έως 10 άτομα ανά τραπέζι.
• Για τους εξωτερικούς χώρους δεξιώσεων επιτρέπεται η παρουσία έως 300 ατόμων και με πλήρη εφαρμογή των υφιστάμενων πρωτοκόλλων.
• Στις οργανωμένες παραλίες ο μέγιστος αριθμός είναι 120 ανά χίλια τμ επιφάνειας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Το πρωί της Δευτέρας, θα τεθεί επί τάπητος η εφαρμογή των νέων μέτρων για τους εμβολιασμένους, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και θα πάρουν μέρος πολλά κυβερνητικά στελέχη αλλά και υπουργοί. Μάλιστα, αν κλειδώσουν οι λεπτομέρειες που απομένουν δεν είναι απίθανο να έχουμε και αύριο τις ανακοινώσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και στην συνέχεια τις εξειδικεύσεις από τους αρμόδιους υπουργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ τα λεγόμενα προνόμια για εμβολιασμένους, αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τον Ιούλιο.

Πού θα επιδεικνύεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η άρση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους θα ξεκινήσει από covid free χώρους – ανοιχτούς ψυχαγωγίας αθλητισμού και κλειστούς της εστίασης και η είσοδος θα γίνεται χωρίς μέτρα – μάσκες και περιορισμό πληρότητας, με απλώς την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Εξαιρούνται δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, σουπερ μαρκετ, καταστήματα, τράπεζες και Μέσα Μεταφοράς όπου δεν θα υπάρχει διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και μη.

Στόχος όπως αναφέρουν κυβερνητικές πήγες είναι από τον Σεπτέμβριο η κοινωνία να μην χρειαστεί να μπει ξανά σε ένα νέο lockdown διότι πλέον τα εμβόλια είναι διαθέσιμα σε όλους γεγονός που δίνει την δυνατότητα στην χώρα να ανταπεξέλθει στην πανδημία.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ