Φωτιά στην Πάρο: Σε ύφεση το μέτωπο – Μάχη για να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά


Σε ύφεση εξακολουθεί να βρίσκεται, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (27/6) σε χορτολιβαδική έκταση σε περιοχή της Πάρου

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Κώστος της Πάρου ξέσπασε φωτιά και έχει κάψει χορτολιβαδική έκταση.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των εθελοντών.

Η κατάσταση έδειξε να ξεφεύγει προς στιγμήν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες ενισχύσεις από Νάξο, Σάμο αλλά και Αττική, ωστόσο, γρήγορα το πύρινο μέτωπο τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως οι καπνοί από την πυρκαγιά ήταν ιδιαίτερα πυκνοί και κάλυψαν μεγάλο μέρος των Κυκλάδων.

Ήδη με το πρώτο φως του ήλιου στις εστίες επιχειρεί από αέρος ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Επίσης, στο σημείο επιχειρούν 16 Πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, τέσσερα οχήματα, δύο Α/Φ και ένα Ε/Π, με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ. Παράλληλα από τη Νάξο έχουν μεταφερθεί στην Πάρο, με πλωτό μέσο του Λιμενικού, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Από τη Σάμο μία ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος. Από την Αθήνα μία ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ και από Πειραιά 18 Πυροσβέστες με εννέα οχήματα και δύο Α/Φ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ