Σκέρτσος για Freedom Pass: Αναπροσαρμογή στρατηγικής για να μην κάνουν «κοιλιά» οι εμβολιασμοί


Στην αναπροσαρμογή της στρατηγικής της κυβέρνησης προκειμένου να μην κάνουν «κοιλιά» οι εμβολιασμοί αναφέρθηκε ο Άκης Σκέρτσος στην εισαγωγική παρουσίαση του Freedom Pass

Στην ανάγκη να υπάρξει αναπροσαρμογή της στρατηγικής προκειμένου να επιτευχθεί ανοσία του πληθυσμού απέναντι στον κορονοϊό σε ποσοστό άνω του 70% αλλά και παράλληλα να αποτραπεί η «κοιλιά» στους εμβολιασμούς αναφέρθηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος ανοίγοντας την παρουσίαση για το Freedom Pass.

Όπως τόνισε «καθώς η ύφεση της πανδημίας δίνει μια επίπλαστη αίσθηση ασφάλειας και εφησυχασμού, είναι σημαντικό να πούμε ότι η μάχη με τον κορoνοϊό δεν έχει λήξει και ότι ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες».

Παρουσιάζοντας στοιχεία ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι η επιχείρηση “Ελευθερία” για τον εμβολιασμό του πληθυσμού εξελίσσεται ομαλά.

«Έχουμε πλέον ξεπεράσει τους 8 εκατ. εμβολιασμούς, που σημαίνει ότι περισσότεροι από 4,7 εκατ. πολίτες έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και σχεδόν 3,6 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους» σημείωσε ο Άκης Σκέρτσος και πρόσθεσε:

«Ως εκ τούτου και χάρη στον εμβολιασμό του πληθυσμού και την ευρεία χρήση των self test σημειώνεται τις τελευταίες εβδομάδες μια ραγδαία αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου της τάξης του 75%».

Συγκρίνοντας, μάλιστα, τις εμβολιαστικές επιδόσεις της χώρας μας με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είπε ότι «η Ελλάδα εμβολιάζει περίπου 100.000 πολίτες ημερησίως, περισσότερους δηλαδή από το μέσο ευρωπαϊκό όρο, και βρίσκεται στην 7η θέση στην ΕΕ των 27 ως προς το ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΗ ΣΚΕΡΤΣΟΥ (protovoulia-parousiasi-skertsos.pptx | 6.98 MB | application/vnd.openxmlformats-officedocument.presentationml.presentation)

Υπενθύμισε, δε, ότι «ήδη από τις 19 Ιουνίου η πλατφόρμα εμβολιασμού έχει ανοίξει πλέον σε όλους τους ενήλικες πολίτες της χώρας. Υπάρχει πλέον πληθώρα εμβολίων mRNA για κάθε πολίτη άνω των 18 ετών προκειμένου να κλείσει το ραντεβού του ακόμη και αύριο, αν επιλέξει να επισκεφθεί την πλατφόρμα των εμβολιασμών αυτή τη στιγμή που μιλάμε».

Σύμφωνα με τον ίδιο «σήμερα, με βάση τα κλεισμένα ραντεβού που βλέπουμε στη βάση δεδομένων της επιχείρησης Ελευθερία, το 35% του γενικού πληθυσμού (ή το 42% του ενήλικου πληθυσμού) θα έχει ολοκληρώσει και με τις δύο δόσεις τον εμβολιασμό του έως το τέλος Ιουνίου και αντίστοιχα το 48% του γενικού πληθυσμού (ή το 57% των ενηλίκων) έως το τέλος Ιουλίου».

Αναλύοντας τη στρατηγική της κλιμακούμενης πρωτοβουλίας, τέλος, με βάση την εισήγηση στην κυβέρνηση από την εθνική επιτροπή βιοηθικής σημείωσε ότι περιλαμβάνει τρεις βασικούς πυλώνες:

«1. Εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ειδικών ομάδων του πληθυσμού, που πραγματοποιούνται ήδη και θα συνεχίσουν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση.

2. Συγκεκριμένα μέτρα ενθάρρυνσης υπέρ του εμβολιασμού.

3. Και τέλος, την πρόβλεψη της υποχρεωτικότητας σε συγκεκριμένες ομάδες επαγγελματιών που θα εξετάσουμε σε επόμενο χρόνο σύμφωνα πάντα με την εισήγηση της επιτροπής βιοηθικής».

«Η νέα πολιτική πρωτοβουλία πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι θα λειτουργήσει ενισχυτικά στον εμβολιασμό και την ανοσία της κοινότητας» κατέληξε για το Freedom Pass o Άκης Σκέρτσος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στο λαγουμι σου ψευτομαγκα,που μας απειλεις,νιανιαρο του βοθρου.Αντε γιατι η ευγενεια εχει ορια.Τολματε και μιλατε εσεις που εχετε γλειψει ο,τι κατουρημενη χεστρα υπαρχει.Πουλας και πνευμα,λινατσα.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ