Δήμαρχος Φλόριντα: Σκέψη για εκκένωση του όμορου κτιρίου που κατέρρευσε


Δήμαρχος Φλόριντα: Ο δήμαρχος του Surfside της Φλόριντα σκέφτεται να εκκενώσει τους κατοίκους του Champlain Towers North, του “αδελφικού κτιρίου” στο συγκρότημα που κατέρρευσε. Ο δήμαρχος του Surfside, Charles Burkett, δήλωσε το Σάββατο ότι θα ήθελε να εκκενώσει προσωρινά τους κατοίκους από το κτίριο Champlain Towers North – ένα «αδελφικό κτίριο» στο συγκρότημα που κατέρρευσε – προκειμένου να δοθεί στους μηχανικούς χρόνος να ελέγξουν την ασφάλεια της δομής του. «Οι άνθρωποι με ρώτησαν εάν το κτίριό τους είναι ασφαλές, η απάντηση είναι «ναι το κτίριό σας είναι πιθανώς ασφαλές», αλλά όταν ρωτήθηκε για αυτό το κτίριο, γνωρίζοντας ότι αυτό το κτίριο (Champlain Towers South) έπεσε, δεν μπορώ να απαντήσω με τον ίδιο τρόπο».

Ο δήμαρχος Μπουρκτ είπε. «Δεδομένου ότι το αδελφικό κτίριο ονομάζεται Champlain Towers, δεδομένου ότι το κτίριο προφανώς χτίστηκε από τον ίδιο κατασκευαστή, δεδομένου ότι το κτίριο πιθανότατα κατασκευάστηκε με τα ίδια σχέδια και τα ίδια υλικά, δεν μπορώ να πω στους ανθρώπους ότι είναι ένα ασφαλές κτίριο δεδομένου αυτού που έχουμε δει να συμβαίνει εδώ (στο Champlain Towers South) », είπε.

Ο δήμαρχος είπε επίσης ότι είχε συζητήσει την εκκένωση του Champlain Towers North με τον γερουσιαστή Rick Scott και τη δήμαρχο Miami-Dade, Daniella Levine Cava.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το Σάββατο το πρωί με τον δήμαρχο Κάβα και άλλους τοπικούς αξιωματούχους, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντεσάντη απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ασφάλεια του βόρειου πύργου. «Κατασκευάστηκε ταυτόχρονα με τον ίδιο σχεδιαστή, οπότε κοιτάζουν να συνεργαστούν μαζί του και ξέρω ότι σκέφτονται να τον εκκενώσουν, αλλά αυτό είναι κάτι που τελικά ο δήμαρχος θα πρέπει να κάνει το αίτημα», είπε ο DeSantis, αναφέρει το The Hill.

Στο επίκεντρο της συζήτησης σχετικά με την πιθανή εκκένωση του κτηρίου Champlain Towers North είναι μια έκθεση διαρθρώσεων του 2018 που κυκλοφόρησε από την πόλη Surfside την Παρασκευή το βράδυ.

Ο Frank Morabito, ο σύμβουλος μηχανικής που διενήργησε την έκθεση, βρήκε «άφθονη ρωγμή και διαφορά διαφόρων βαθμών» στις «στήλες από σκυρόδεμα, δοκάρια και τοίχους» του γκαράζ στάθμευσης στο ισόγειο.

Στην έκθεση συμπεριλήφθηκαν φωτογραφίες ρωγμών στις στήλες και “spalling”, ή σκυροδέματος, που είχαν εκτεθεί χαλύβδινες ενισχύσεις στο κατάστρωμα του γκαράζ. Περιλαμβάνονται επίσης πολλά άλλα συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων που διαμαρτύρονταν για νερό που περνούσε από τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτές τους, καθώς και από την υποβάθμιση του σκυροδέματος σε πολλά μπαλκόνια.

«Αν και μερικές από αυτές τις ζημιές είναι μικρές, το μεγαλύτερο μέρος της συγκεκριμένης φθοράς πρέπει να επιδιορθωθεί εγκαίρως», έγραψε ο Morabito στην έκθεση του Οκτωβρίου 2018.

Ανάλογα με το τι θεωρείται «έγκαιρη μόδα», ο Kenneth Direktor, δικηγόρος που εκπροσωπεί την ένωση condo, δήλωσε ότι αυτές οι επισκευές θα ξεκινήσουν σύντομα.

Εν τω μεταξύ, το προσωπικό διάσωσης εργάζεται άγρια ​​σε μια ολοένα και πιο απελπιστική αναζήτηση για επιζώντες, καθώς περίπου 160 άτομα παρέμειναν απροσδιόριστα και ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε τέσσερις.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ