Εθνική Πινακοθήκη: Δείτε LIVE τις ανακοινώσεις για τον κλεμμένο πίνακα του Πικάσο που βρέθηκε


Ανακοινώσεις για την εξιχνίαση της κλοπής του πίνακα του Πικάσο από την Εθνική Πινακοθήκη κάνουν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Λίνα Μενδώνη

Την παρουσίαση της εξιχνίασης της κλοπής και της εύρεσης του πίνακα του Πικάσο και του πίνακα του Μοντριάν κάνουν αυτή την ώρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Δείτε live τις ανακοινώσεις:

Οι δύο πίνακες εκλάπησαν από την Εθνική Πινακοθήκη το 2021.

Για την υπόθεση έχει συλληφθεί ένας 50χρονος ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του.

Όπως είπε στους αστυνομικούς έκρυβε τον πίνακα σε μία αποθήκη στην περιοχή της Κερατέας, ενώ όταν ανακάλυψε ότι οι Αρχές τον πλησιάζουν, τον πήρε από εκεί και τον έκρυψε επιμελώς σε δύσβατο σημείο της ίδιας περιοχής.

Η «κλοπή του αιώνα» όπως είχε χαρακτηριστεί, συνέβη τα ξημερώματα της 9ης Ιανουαρίου 2012, όταν ο άνδρας μπήκε στην Εθνική Πινακοθήκη και αφαίρεσε «χειρουργικά» -με έναν κόφτη- τον πίνακα του Πάμπλο Πικάσο που φιλοτεχνήθηκε το 1939, με τίτλο «Γυναικείο Κεφάλι».

Στο πίσω μέρος του καμβά ο Πικάσο είχε κάνει το 1949 χειρόγραφη αφιέρωση στον ελληνικό λαό για την προσφορά του στον πόλεμο κατά του ναζισμού. Ο δημιουργός του έργου χάρισε το 1949 το «Γυναικείο Κεφάλι» στη χώρα μας για να αποτίσει φόρο τιμής τους Έλληνες πολεμιστές.

Δείτε τη φωτογραφία:

H αφιερώση του Πικάσο στο πίσω μέρος του πίνακα που εκλάπη

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ