Σεξ περίοδος : Δείτε αν μπορείτε να μείνετε έγκυος

Αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος (ή προσπαθεί να μην να μείνετε έγκυος), φροντίστε να  παρακολουθείτε τον κύκλου σας . Θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τις πιο εύφορες μέρες όταν μπορείτε να συλλάβετε πιο εύκολα. Ένας κοινός μύθος γονιμότητας είναι ότι μια γυναίκα δεν μπορεί να μείνει έγκυος όταν είναι στην περίοδο της. Ενώ οι πιθανότητες εγκυμοσύνης είναι χαμηλότερες τις ημέρες που βρίσκεστε στην περίοδό σας, δεν είναι μηδενικές.

Να τι πρέπει να γνωρίζετε για τη γονιμότητα και να κάνετε σεξ κατά την περίοδο.

Πώς μπορεί μια γυναίκα να μείνει έγκυος στην περίοδο
  •  Είναι πιθανό να αιμορραγείτε κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας όταν είστε πιο γόνιμοι. Αυτό θα μπορούσε εύκολα να γίνει λάθος για μια περίοδο. Το να έχεις σεξ χωρίς προστασία αυτή τη στιγμή αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες να μείνεις έγκυος.
  • Για τη μέση γυναίκα, ο κύκλος ωορρηξίας κυμαίνεται μεταξύ 28 και 30 ημερών. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνετε σεξ ενώ βρίσκεστε κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, πιθανότατα δεν θα έχετε ωορρηξία μέχρι αρκετές ημέρες αργότερα.
  • Οι γυναίκες με μικρότερο κύκλο δεν θα έχουν τον ίδιο χρόνο μεταξύ της περιόδου και της ωορρηξίας.
  • Το σπέρμα ενός άνδρα μπορεί να ζήσει μέσα σε μια γυναίκα για έως και 72 ώρες μετά την εκσπερμάτωση. Προς το τέλος της περιόδου σας, οι πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος θα αυξηθούν.

Ποιες είναι οι πιθανότητες μιας γυναίκας να μείνει έγκυος κατά την περίοδο της
  • Η πιθανότητα μιας γυναίκας να μείνει έγκυος μπορεί να αυξηθεί και να πέσει καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου της ωορρηξίας της. Ενώ ο μέσος μηνιαίος κύκλος των γυναικών μπορεί να είναι 29 ημέρες, άλλοι μπορεί να έχουν έναν κύκλο που κυμαίνεται από 20 έως 40 ημέρες ή περισσότερο.
  • Η πιθανότητα μια γυναίκα να μείνει έγκυος μία έως δύο ημέρες μετά την έναρξη της αιμορραγίας είναι σχεδόν μηδενική. Αλλά η πιθανότητα αρχίζει να αυξάνεται ξανά με κάθε διαδοχική μέρα, παρόλο που εξακολουθεί να αιμορραγεί.
  • Περίπου την 13η ημέρα μετά την έναρξη της περιόδου της, η πιθανότητα εγκυμοσύνης της είναι περίπου 9 τοις εκατό.
  • Ενώ αυτοί οι αριθμοί μπορεί να είναι χαμηλοί, αυτό δεν σημαίνει ότι μια γυναίκα μπορεί ποτέ να είναι 100% σίγουρη ότι δεν θα μείνει έγκυος κατά την περίοδο.

Ακολουθεί βίντεο για το σεξ στην περίοδο

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ