Διαιτητική ίνα : Τα οφέλη της στον οργανισμό


Η ίνα είναι απίστευτα σημαντική. Αφήνει το στομάχι σας χωρίς πέψη και καταλήγει στο παχύ έντερο, όπου τροφοδοτεί φιλικά βακτήρια του εντέρου, οδηγώντας σε διάφορα οφέλη για την υγεία .Ορισμένοι τύποι ινών μπορούν επίσης να προωθήσουν την απώλεια βάρους, να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να καταπολεμήσουν τη δυσκοιλιότητα .Η Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας συνιστά να καταναλώνετε περίπου 14 γραμμάρια φυτικών ινών για κάθε 1.000 θερμίδες που καταναλώνετε καθημερινά. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 24 γραμμάρια ινών για γυναίκες και 38 γραμμάρια για άνδρες .

Δυστυχώς, περίπου το 95% των Αμερικανών ενηλίκων και παιδιών δεν πληρούν την συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ινών. Στην Αμερική, η μέση ημερήσια πρόσληψη ινών εκτιμάται σε 16,2 γραμμάρια .

Οφέλη διαιτητικής ίνας

Μείωση της χοληστερόλης

  • Η παρουσία ινών στην πεπτική οδό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της απορρόφησης της χοληστερόλης του σώματος . Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν παίρνετε στατίνες, που είναι φάρμακα για τη μείωση της χοληστερόλης και χρησιμοποιείτε συμπληρώματα ινών όπως οι φυτικές ίνες psyllium .

Προώθηση ενός υγιούς βάρους. 

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες όπως τα φρούτα και τα λαχανικά τείνουν να είναι χαμηλότερα σε θερμίδες. Επίσης, η παρουσία ινών μπορεί να επιβραδύνει την πέψη στο στομάχι για να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πληρέστερος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα .

  • Προσθήκη χύδην στο πεπτικό σύστημα. 

Όσοι αγωνίζονται με δυσκοιλιότητα ή γενικά αργή πεπτική οδό μπορεί να επιθυμούν να προσθέσουν φυτικές ίνες στη διατροφή τους. Οι ίνες προσθέτουν φυσικά χύμα στο πεπτικό σύστημα, καθώς το σώμα σας δεν το χωνεύει. Αυτό διεγείρει τα έντερα.

  • Προώθηση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα.

Μπορεί να πάρει το σώμα σας περισσότερο χρόνο για να σπάσει τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Αυτό σας βοηθά να διατηρήσετε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα με διαβήτη .

Μείωση του κινδύνου καρκίνου του γαστρεντερικού. 

  • Η κατανάλωση αρκετών ινών μπορεί να έχει προστατευτικά αποτελέσματα έναντι ορισμένων τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του παχέος εντέρου . Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, συμπεριλαμβανομένου ότι ορισμένοι τύποι ινών, όπως η πηκτίνη στα μήλα, μπορεί να έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Ακολουθεί βίντεο για την φυτική ίνα

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ