Εμβολιασμοί: «Εκτοξεύτηκαν» στις 18.000 τα ραντεβού για τις ηλικιακές ομάδες 18-25


Μόλις το τελευταίο 24ωρο νεαροί πολίτες 18-25 έκλεισαν 18.000 ραντεβού εμβολιασμού, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες

Μεγάλη ανταπόκριση φαίνεται ότι βρίσκουν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, σχετικά με τα κίνητρα εμβολιασμού και συγκεκριμένα την χορήγηση 150 ευρώ μέσω της «Κάρτας Ελευθερίας», για όσους νέους 18-25 ευρώ προχωρήσουν εντός της χρονιάς στον εμβολιασμό τους.

Μόλις το τελευταίο 24ωρο νεαροί πολίτες 18-25 έκλεισαν 18.000 ραντεβού εμβολιασμού, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες. Σημειώνεται ότι ολόκληρη την περασμένη εβδομάδα, κλείστηκαν έως 9.000 ραντεβού. Οι αριθμοί προδίδουν το γεγονός ότι η επιδότηση λειτούργησε πολύ θετικά στην απόφαση των νέων να προβούν στον εμβολιασμό τους.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης να δοθούν κίνητρα ώστε να επισπευσθεί η εθνική επιχείρηση «Ελευθερία» έρχονται στην «σκιά» της μετάλλαξης Δέλτα η οποία, σύμφωνα με τις επιστημονικές εκτιμήσεις φαίνεται ότι θα κυριαρχήσει παγκοσμίως, ενώ η Ευρώπη θα έχει κατακλειστεί από το νέο στέλεχος μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Με βάση αυτά τα δεδομένα άλλωστε σήμερα το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 12:30 οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα ανακοινώσουν τα μέτρα που θα ισχύσουν για το πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης, της ψυχαγωγίας,του αθλητισμού, τη λειτουργία νέων δραστηριοτήτων και τους κλειστούς χώρους.

Τα νέα προνόμια για τους εμβολιασμένους που θα ανακοινωθούν αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης νωρίτερα λέγοντας ότι θα δίνουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας. Σε ό,τι αφορά την εστίαση είπε ότι τα καταστήματα θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες.

  • σε αυτά που θα δέχονται αποκλειστικά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί και
  • σε αυτά που θα δέχονται όλους τους πελάτες.

Όπως εξήγησε τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν μια ειδική σήμανση και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης ο έλεγχος για το αν κάποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος, θα γίνεται μέσω κινητού με ευθύνη του καταστήματος, ενώ για τους ανήλικους θα ανακοινωθεί μια ειδική διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα μέτρα, πιθανότατα να ισχύσουν από τις 15 Ιουλίου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ