Επίθεση σε Μητροπολίτες: Στον Κορυδαλλό ο ιερέας – Δεκτό το αίτημα ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνης

Ο πρώην ιερομόναχος δεν αποκλείεται να νοσηλευθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού μετά την απολογία του – Τι ισχυρίστηκε για όσα συνέβησαν στη Μονή Πετράκη

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι σε 10 άτομα μετά την απόφαση του συνοδικού δικαστηρίου που τον καθαιρούσε.

Το αίτημα του για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης έγινε δεκτό, αλλά θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και δεν αποκλείεται να νοσηλευθεί στο ψυχιατρειο των φυλακών.

«Ευθύς εξαρχής επιθυμώ να εκφράσω την αμέριστη συμπόνοια στους παθόντες και στους συγγενείς και οικείους των τραυματισθέντων. Είμαι απόλυτα συγκλονισμένος και συντετριμμένος από το περιστατικό και μοναδική μου σκέψη και μέλημα είναι να συμπαρασταθώ με κάθε δυνατό τρόπο στους παθόντες, προκειμένου να απαλύνω τη βλάβη που προκάλεσα εκ της άκουσιας συμπεριφοράς μου» ανέφερε στον ανακριτή δηλώνοντας μετανιωμένος.

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο κατηγορούμενος αιτείται τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ή σε διαφορετική περίπτωση να ληφθούν υπόψη τα ιατρικά πιστοποιητικά που προσκόμισε και να διαπιστωθεί εμπειρικά από την ανακρίτρια η ψυχική ασθένειά του, η οποία -κατά τον ίδιο- αίρει τον καταλογισμό.

Μάλιστα, ζήτησε να μην προφυλακιστεί καθώς «μόνο εξειδικευμένα νοσηλευτικά ιδρύματα και ιατροί μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συνεχή προβλήματα υγείας του». Ενώπιον των δικαστικών αρχών περιέγραψε το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε βία εντός της οικογενειακής εστίας, ενώ υπογράμμισε ότι επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του 1,5 μήνα νωρίτερα.

«Την 23η Ιουνίου συνεδρίαζε το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο για την έφεση μου, σε αυτή τη δίκη που αφορούσε καταγγελίες για οικονομικά σκάνδαλα ύψους 10.000 ευρώ στην ενορία Αγιας Βαρβαρας στη Βέροια και όχι για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών όπως αναφέρθηκε ψευδώς στα ΜΜΕ» αναφέρει στο υπόμνημα του ο ιερέας υποστηρίζοντας πως η υπόθεση κατοχής ναρκωτικών ήταν «σκευωρία» την οποία του έστησαν -όπως καταγγέλει- «ο πατήρ Τ. και ο πρωτοσύγκελος Α.Μ καθώς γνώριζα πράγματα που Μητροπολίτης Βέροιας Παντελεήμων μαζί με τον πατήρ Τ., τα οποία παραπτώματα είναι αυτά της παιδοφιλίας και της ομοφυλοφιλίας».

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως ένιωσε μεγάλη αδικία από αυτή την υπόθεση, καθώς «η εκκλησία είναι η ζωή του και η διαφυγή του από τα ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζει από παιδί».

Απαντώντας στο πως προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό, υποστήριξε: «πριν από 1,5 μήνα βρήκα ένα τηλέφωνο από μια χημική ομάδα στο διαδίκτυο και αγόρασα στη τιμή των 45 ευρώ, το οποίο με διαβεβαίωσαν ότι είναι χημικό για τους αγρούς, για τα χόρτα. Αυτό που ήθελα να πράξω ήταν κακό στον εαυτό μου αν ήταν αρνητική η απόφαση του συνοδικού δικαστηρίου».

«Πάντα ήθελα να κάνω κακό στον εαυτό μου»

Ο κατηγορούμενος ιερέας ισχυρίστηκε στο υπόμνημα του ότι πάντα ήθελε να κάνει κακό στον εαυτό του, γεγονός -που όπως εξηγεί- επιβεβαιώνεται από ιατρικές βεβαιώσεις που προσκομίζει.

«Πάντα κακό στον εαυτό μου ήθελα να κάνω, γεγονός που βεβαιώνεται από τις ιατρικές βεβαιώσεις που σας προσκομίζω, πως πάσχω από μανιοκατάθλιψη και μικτή κατάθλιψη με κρίσεις πανικού έχοντας έντονα ψυχοσωματικά συμπτώματα, όπως αναφέρει η Ν.Β ψυχίατρος σε δημόσιο νοσοκομείο, ότι πάσχω από μικτή αγχώδη και καταθλιπτική διαταραχή».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι προχώρησε στην επίθεση αν και αρχικά ήθελε να κάνει κακό στον εαυτό του, επειδή η καθαίρεση του ήταν «προειλημμένη» και απόδειξη αυτού ήταν ότι δεν τον άφηναν να μιλήσει.

«Όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση σε ένδειξη πόνου ψυχής και αγανάκτησης έβγαλα το καυστικό υγρό και έριξα πρώτα σε μένα, εξαυτού του λόγου φέρω ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια μου. Ύστερα όμως θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα, χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν από τους μητροπολίτες ή τους παρευρισκόμενους» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Η αδικία προς το πρόσωπό μου ήταν μεγάλη και από το 2018 μου έστησαν σκευωρία με τα ναρκωτικά για να μη καταγγείλω όσα γνώριζα που πράττονταν παράνομα από τους πρώην ιερείς με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Βέροιας».

Ο κατηγορούμενος ιερέας ισχυρίστηκε ότι αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα από μικρό παιδί, καθώς η μητέρα του δεχόταν κακοποίηση από τον πατέρα του, γεγονός που βεβαιώνουν -όπως λέει- σε καταθέσεις τους και τα δυο αδέλφια του.

«Ζούσα σε ένα άρρωστο οικογενειακό περιβάλλον με βία καθημερινή εναντίον της μητέρας μου, με την οποία ζω και τώρα, και η μόνη διέξοδος ήταν η εκκλησία. Πριν από 1,5 μήνα είχα προβεί στο απονενοημένο διάβημα να δώσω τέλος στη ζωή μου».

Ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι «η δικαιοσύνη δεν είναι σίγουρη αν ο πελάτης μου έχει σώας τας φρένας του».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ