Μήνυμα Μητσοτάκη στους επενδυτές: Είναι η ώρα της Ελλάδας, έτοιμοι για αναπτυξιακό άλμα

Την άποψη πως η ελληνική οικονομία έχει εξαιρετικά θετικές προοπτικές εξέφρασε ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσία του στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, όπου συμμετείχε σε συζήτηση με τον Άλμπερτ Μπουρλά και τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο.

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης (29.06) η συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του CEO της Pfizer, κ. Άλμπερτ Μπουρλά – ο οποίος συμμετείχε διαδικτυακά – και του προέδρου του ΔΣ του ΣΕΒ, κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στην αρχή της συζήτησης πως οι συνθήκες είναι καλές για να κάνουμε ένα άλμα προόδου και να προχωρήσουμε σε ανάπτυξη που θα περιορίζει τις ανισότητες.

«Η χώρα είναι πολύ καλά προετοιμασμένη για το νέο αναπτυξιακό άλμα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, έστειλε μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι «είναι η ώρα να επενδύσετε στην Ελλάδα». «Τώρα μπορούμε να πούμε με πολύ μεγαλύτερη σιγουριά ότι είναι η ώρα να επενδύσετε στην Ελλάδα. Και το λέω με απόλυτη βεβαιότητα ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας διαγράφονται εξαιρετικά θετικές» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε την εδραία πεποίθησή του ότι οι συνθήκες είναι απολύτως κατάλληλες για να μπορέσει να κάνει η χώρα το άλμα προόδου το οποίο θα της επιτρέψει όχι να αφήσει πίσω της μια πολύ πονεμένη δεκαετία, αλλά να αλλάξει τελείως τον τρόπο με τον οποίο τοποθετείται στον διεθνή οικονομικό χάρτη. «Τώρα είναι η ευκαιρία και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κι εσείς θα ανταποκριθείτε στον πρόκληση των καιρών», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Μπουρλά: Ο εμβολιασμός στην Ελλάδα με καλύτερο τρόπο από ότι στις ΗΠΑ

Προτροπή προς τους Έλληνες επιχειρηματίες ότι θα πρέπει να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες, απηύθυνε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, στη συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΔΣ του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο.

Έκανε μάλιστα λόγο για «μια χρυσή ευκαιρία μπροστά μας ως χώρα και θα πρέπει να την αξιοποιήσουμε».

Επίσης, αναφερόμενος στην εμπειρία των συγγενών του που έκαναν το εμβόλιο στη Θεσσαλονίκη και της οικογένειάς του που έκανε το εμβόλιο στις ΗΠΑ, είπε πως ο τρόπος που έγινε στην Ελλάδα ήταν πολύ καλύτερος. «Όχι μόνο στον τρόπο που οργανώθηκε η εμβολιαστική καμπάνια, αλλά και επειδή έγινε κατευθείαν ψηφιακός», επισήμανε.

* Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ