Κιμ Γιονγκ Ουν: Έξαλλος με την αμέλεια στελεχών για τον κορονοϊό – «Βρισκόμαστε σε μεγάλο κίνδυνο»


Για «μεγάλο κίνδυνο» που αντιμετωπίζει η Βόρεια Κορέα λόγω του κορονοϊού έκανε λόγο ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιρρίπτοντας ευθύνες σε στελέχη του κόμματός του

Τη φράση «μεγάλος κίνδυνος» φέρεται να χρησιμοποίησε ο Κιμ Γιονγκ Ουν για να περιγράψει την κατάσταση στη Βόρεια Κορέα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού με κρατικά μέσα ενημέρωσής να μεταδίδουν ότι ο βορειοκορεάτης ηγέτης μίλησε για αποτυχίες στην προσπάθεια προστασίας από την κρίση που απειλούν την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών της.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA ο Κιμ Γιονγκ Ουν άσκησε κριτική σε αξιωματούχους του κόμματός του για παραμέληση των καθηκόντων τους χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι συνέβη ή για τον λόγο για τον οποίο ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αναφέρθηκε σε κίνδυνο για τους πολίτες.

Οι παρατηρήσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν έγιναν την Τρίτη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του πολιτικού γραφείου του κόμματός του.

«Με την παραμέληση των σημαντικών αποφάσεων του κόμματος για την εθνική μάχη κατά του ιού και την προετοιμασία για μια παγκόσμια υγειονομική κρίση, οι αξιωματούχοι αυτοί προκάλεσαν έναν μεγάλο κίνδυνο που αποτελεί μια τεράστια κρίση για την ασφάλεια του έθνους και των πολιτών» μετέδωσε το KCNA .

Υπενθυμίζεται ότι η Βόρεια Κορέα έχει επιβάλει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει ούτε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού με Νοτιοκορεάτες και Αμερικανούς αξιωματούχους να αμφισβητούν αυτόν τον ισχυρισμό.

Την ίδια ώρα η χώρα αντιμετωπίζει μια από τις σημαντικότερες οικονομικές κρίσεις στην 73ετη ιστορία της με ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα.

Σημαντικό ρόλο στην κατάσταση αυτή για τη Βόρεια Κορέα έχουν παίξει οι αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα, οι φυσικές καταστροφές και οι διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί λόγω του βαλλιστικού προγράμματός της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ