Προχωρεί η αναμόρφωση του ΕΝΦΙΑ


Στα χέρια των 18 μελών της ειδικής ομάδας εργασίας βρίσκεται η τύχη του νέου ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν τον ερχόμενο Μάρτιο πάνω από 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Με απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα συγκροτήθηκε η ομάδα, η οποία πιάνει αμέσως δουλειά στην Καραγεώργη Σερβίας και σύμφωνα με τις εντολές του υπουργού Οικονομικών αναλαμβάνει τη διαμόρφωση του νέου ΕΝΦΙΑ και την προσαρμογή των συντελεστών του φόρου ακινήτων στις μεταβολές των αντικειμενικών αξιών ακινήτων που μεταβιβάζονται ή αποκτώνται με οποιαδήποτε αιτία, προκειμένου κατά τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας τους να μην επέλθουν αλλαγές στη συνολική επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας.

Μετά και τα αποκαλυπτήρια των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, η ΑΑΔΕ έχει αναλάβει να «τρέξει» την άσκηση της προσομοίωσης των τιμών ζώνης στην ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων.

Η 18μελής ομάδα εργασίας θα δουλεύει ταυτόχρονα τις προσαρμογές στους συντελεστές υπολογισμού του κύριου ΕΝΦΙΑ και του συμπληρωματικού φόρου με στόχο να αποτραπούν, ειδικά για τους έχοντες μικρή και μεσαία περιουσία, οι μεγάλες επιβαρύνσεις που προκύπτουν μετά το άλμα των αντικειμενικών αξιών σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στο τραπέζι της ομάδας θα βρεθούν και το αφορολόγητο όριο των 250.000 ευρώ πάνω από το οποίο επιβάλλεται ο συμπληρωματικός φόρος αλλά και οι συντελεστές παλαιότητας που καθορίζουν το τελικό ύψος του ΕΝΦΙΑ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ