Ηλιακή ακτινοβολία : Tα τρόφιμα που προστατεύουν το δέρμα

Στη μελέτη του 2017 , ο Takahashi και η ομάδα του διαπίστωσαν ότι ένα ένζυμο που επιδιορθώνει το δέρμα που έχει υποστεί βλάβη με υπεριώδη ακτινοβολία έχει έναν καθημερινό κύκλο παραγωγής που μπορεί να αλλάξει τρώγοντας τρόφιμα σε ασυνήθιστες στιγμές. Είναι πιθανό ότι εάν έχετε ένα κανονικό πρόγραμμα διατροφής, τότε θα είστε καλύτερα προστατευμένοι από την υπεριώδη ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν έχετε ένα μη φυσιολογικό πρόγραμμα διατροφής, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει επιβλαβείς αλλαγές στο ρολόι του δέρματός σας , είπε σε δελτίο τύπου .

Αντί για σνακ τα μεσάνυχτα, δοκιμάστε να ενσωματώσετε αυτά τα τρόφιμα που αγαπούν το δέρμα στους καταφερτζήδες σας για να προσθέσετε λίγη επιπλέον προστασία από τον ήλιο στη διατροφή σας:

 Βακκίνια
  • Τα βακκίνια είναι πλούσια σε ισχυρά αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να βλάψουν το δέρμα λόγω της έκθεσης στον ήλιο και του στρες. Τα βακκίνια είναι ακόμα πιο ισχυρά αν είναι μια άγρια ​​ποικιλία. Είναι επίσης μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ρυτίδων από μια μέρα στην παραλία.

Καρπούζι

  • Οι ντομάτες είναι γνωστές για το ότι περιέχουν λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό υπεύθυνο για το κόκκινο χρώμα των ντοματών. Όμως τα καρπούζια περιέχουν πραγματικά πολύ περισσότερα. Το λυκοπένιο απορροφά τόσο την ακτινοβολία UVA όσο και την ακτινοβολία UVB, αν και μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να γίνει το δέρμα πιο φωτοπροστατευτικό λόγω του ρυθμού κύκλου εργασιών του.
  • Μετά από μερικές εβδομάδες καθημερινής κατανάλωσης ζουμερού καρπουζιού (δεν είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί όταν ο καιρός είναι ζεστός!), Το λυκοπένιο μπορεί τελικά να λειτουργήσει ως ένα φυσικό αντιηλιακό. Οι ερευνητές σημειώνουν, ωστόσο, ότι δεν αντικαθιστά απαραίτητα άλλα προστατευτικά μέτρα, όπως το SPF και τα ρούχα προστασίας από τον ήλιο, έναντι των κηλίδων και των βλαβών του δέρματος. Αλλά όταν πρόκειται για την αντιγήρανση, αυτή η επιπλέον ώθηση σίγουρα δεν θα βλάψει.

 Καρότα και φυλλώδη χόρτα
  • Το σώμα μας μετατρέπει το β-καροτένιο σε βιταμίνη Α, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του δέρματος. ΕΝΑΜετα-ανάλυση 2007 διαπίστωσε ότι το β-καροτένιο παρείχε φυσική προστασία από τον ήλιο μετά από 10 εβδομάδες τακτικών συμπληρωμάτων.
  • Η κατανάλωση μιας ποικιλίας τροφίμων πλούσιων σε αυτό το θρεπτικό συστατικό καθιστά τη λήψη της ημερήσιας ποσόστωσης λίγο πιο εύκολη. Τα καρότα και τα φυλλώδη χόρτα όπως το λάχανο και το σπανάκι είναι εξαιρετικές προσθήκες σε β-καροτένιο στα γεύματά σας, ακόμη και smoothies πρωινού.
  • Τα φυλλώδη πράσινα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Αυτά τα έχουν βρεθεί για προστασία από ρυτίδες, βλάβες από τον ήλιο, ακόμη και καρκίνο του δέρματος.

Ακολουθεί βίντεο για την υπεριώδη ακτινοβολία

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here