To «στοίχημα» του Ερντογάν: Υπόσχεται ολοκλήρωση του Καναλιού της Κωνσταντινούπολης σε 6 χρόνια


Οι εκσκαφές για τη διάνοιξη του Καναλιού της Κωνσταντινούπολης θα αρχίσούν γρήγορα, και «σκοπός μας είναι να το ολοκληρώσουμε σε έξι χρόνια» είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στους βουλευτές του. 

O Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει το Κανάλι της Κωνσταντινούπολης (Kanal Istanbul) μέσα σε έξι χρόνια.

Όπως υποστήριξε, θα δημιουργηθούν δύο νέες, ανθεκτικές στους σεισμούς περιοχές για κατοίκους στις δύο πλευρές του καναλιού, αποδοκιμάζοντας παράλληλα την αντίσταση της αντιπολίτευσης στο πρόγραμμα.

«Θα αρχίσουμε γρήγορα την εκσκαφή του καναλιού. Σκοπός μας είναι να το ολοκληρώσουμε σε έξι χρόνια» είπε ο Ερντογάν στους βουλευτές του, σε εβδομαδιαία συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έβαλε τον θεμέλιο λίθο στην πρώτη γέφυρα του εγχειρήματος στο πλαίσιο μιας τελετής στην Κωνσταντινούπολη το Σαββατοκύριακο, απάντησε στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης. Οι επικεφαλής του CHP και του «Καλού Κόμματος», Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και Μεράλ Ακσενέρ, έχουν πει πως δεν θα προβούν σε πληρωμές σε δανειστές και επιχειρηματίες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο εγχείρημα.

«Είναι τόσο ανισόρροποι που τώρα απειλούν τις χώρες από τις οποίες θέλουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις, λες και το να απειλείς επιχειρηματίες και τραπεζίτες δεν ήταν αρκετό. ‘Δεν θα σας αποπληρώσουμε τα λεφτά σας αν δανείσετε’ λένε. Δεν έχουν ιδέα τι είναι ένα κράτος και πώς το κυβερνάς» είπε ο Ερντογάν.

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι το Kanal Istanbul θα αυξήσει την ασφάλεια του Βοσπόρου, καθώς η κίνηση στα στενά έχει αυξηθεί. Δύο περιοχές για κατοίκους, η καθεμιά για 500.000 άτομα, θα χτιστούν εκατέρωθεν, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την προστασία απέναντι σε έναν μεγάλο σεισμό.

Με πληροφορίες από Hurriyet Daily News

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ