Θυμός Διαχείριση: 5 Συμβουλές να διατηρείτε την ψυχραιμία σας σε στιγμές ζέσης [vid]


Η διατήρηση της ψυχραιμίας σας μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση σε ορισμένες περιπτώσεις. Τα καλά νέα ωστόσο είναι ότι υπάρχουν απλά και εύκολα βήματα που θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τον έλεγχο και να μην επιτρέψετε στο θυμό σας να σας παρακινήσει σε λόγια ή πράξεις που πιθανώς θα πληγώσουν τους γύρω σας και μπορεί αργότερα να μετανιώσετε.

Για αρχή να πούμε πως ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό και υγιές συναίσθημα – αλλά είναι σημαντικό να τον αντιμετωπίσουμε με υγιή τρόπο. Ο ανεξέλεγκτος θυμός μπορεί να επηρεάσει τόσο την υγεία σας όσο και τις σχέσεις σας.

Εάν είστε έτοιμοι να ελέγξετε τον θυμό σας, αλλά δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε, ρίξτε μια ματιά στις 5 συμβουλές διαχείρισης θυμού που ακολουθούν.

  • Σκεφτείτε πριν μιλήσετε

Στη ζέση της στιγμής, είναι εύκολο να πεις κάτι που θα μετανιώσεις αργότερα. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να “συμμαζέψετε” τις σκέψεις σας προτού πείτε κάτι και επιτρέψτε σε άλλους που εμπλέκονται στην κατάσταση να κάνουν το ίδιο.

  • Μόλις ηρεμήσετε, εκφράστε τον θυμό σας

Μόλις είστε και πάλι σε θέση να σκεφτείτε καθαρά, εκφράστε την απογοήτευσή σας με έναν διεκδικητικό τρόπο, αλλά χωρίς να προσκαλείτε σε αντιπαράθεση. Δηλώστε τις ανησυχίες και τις ανάγκες σας καθαρά και άμεσα, χωρίς να βλάψετε τους άλλους και χωρίς να προσπαθείτε να τους ελέγξετε.

  • Ασκηθείτε

Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος που μπορεί να σας προκαλέσει θυμό. Εάν αισθάνεστε ότι ο θυμός σας αυξάνεται, πηγαίνετε για έναν γρήγορο περίπατο ή τρέξτε ή περάστε λίγο χρόνο κάνοντας άλλες ευχάριστες σωματικές δραστηριότητες.

  • Πάρτε χρόνο

Δώστε στον εαυτό σας σύντομα διαλείμματα σε ώρες της ημέρας που τα πράγματα τείνουν να είναι αγχωτικά. Λίγες στιγμές ήσυχου χρόνου μπορεί να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα και να προετοιμαστείτε να χειριστείτε την κατάσταση που σας απασχολεί χωρίς θυμό.

  • Εντοπίστε πιθανές λύσεις

Αντί να εστιάζετε σε αυτό που σας έκανε να “βγείτε” από τα ρούχα σας, εργαστείτε για την επίλυση του. Το ακατάστατο δωμάτιο του παιδιού σας σάς θυμώνει; Κλείστε την πόρτα. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι ο θυμός δεν θα διορθώσει τίποτα, ενώ μπορεί αντιθέτως να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ