Φοιτητικό επίδομα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα των 1.000 ευρώ – Οδηγίες υποβολής και κριτήρια


Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη χορήγηση του φοιτητικού επιδόματος των 1.000  για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Δικαιούχοι φοιτητές μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουλίου, μέσα από την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος https://stegastiko.minedu.gov.gr.

Ακολουθούν αναλυτικά οι οδηγίες για την υποβολή της αίτησης:

Η αίτηση υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος. Οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό που τους χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Taxisnet.

Σε περίπτωση συζύγων οι οποίοι έχουν υποβάλει χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλλει την ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική δήλωση οικονομικού έτους 2020 θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων.

Κατ` εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον:

  • είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή είναι πάνω από 25 ετών ή είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος Ακαδημαϊκής Ταυτότητας σε ισχύ και να είναι και κάτοχος Α.Φ.Μ.. Διευκρινίζεται ότι η υπηκοότητα αφορά μόνο στο πρόσωπο του φοιτητή και όχι στων γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Ο αιτών/η αιτούσα συμπληρώνει υποχρεωτικά στα αντίστοιχα πεδία της αίτησης τα εξής:

  • τον αριθμό της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας και τον ΑΜΚΑ του φοιτητή,
  • τον ΑΦΜ του φοιτητή και του άλλου γονέα, εάν δικαιούχος είναι ο γονέας, ενώ στη περίπτωση που δικαιούχος είναι ο φοιτητής δηλώνει μόνο τον ΑΦΜ του/της συζύγου του (αν υφίσταται)
  • τον αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου
  • τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού (ΙΒΑΝ), το πατρώνυμο, το μητρώνυμο, τη ΔΟΥ, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, e-mail).

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ