Αυστραλία: Παραπάνω από 500 παίκτες και προσωπικό ξενοδοχείου σε απομόνωση

Ο Πρωθυπουργός της Βικτώρια Ντάνιελ Άντριους δήλωσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης ότι ένας 26χρονος εθελοντής πυροσβέστης, ο οποίος εργαζόταν ως μόνιμος αξιωματικός υποστήριξης στο πλαίσιο του τουρνουά, βρέθηκε θετικός για τον ιό. Μέχρι τότε, το κράτος δεν είχε δει τοπική μετάδοση του ιού μέσα σε 28 ημέρες. Έχουν πλέον τεθεί νέοι περιορισμοί στους 6,7 εκατομμύρια κατοίκους του κράτους. Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους και ισχύουν νέα όρια για τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να συγκεντρωθούν σε ένα σπίτι.

Ο Andrews είπε ότι οι νέοι κανόνες τέθηκαν σε εφαρμογή “μέσα από μια πληθώρα επιφυλακτικότητας” και λόγω της πιθανότητας ότι η υπόθεση θα μπορούσε να έχει προκληθεί από ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού αν και είπε ότι η γονιδιωματική ακολουθία που απαιτείται για να καθοριστεί εάν αυτό συνέβη δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Ο άνδρας εργάστηκε για τελευταία φορά σε γνωστό ξενοδοχείο στις 29 Ιανουαρίου και βρέθηκε αρνητικός για τον ιό στο τέλος της βάρδιας του εκείνη την ημέρα. Ωστόσο, στη συνέχεια ανέπτυξε συμπτώματα και βγήκε θετικός την Τετάρτη.

Ως αποτέλεσμα, ανέφερε ότι 500 με 600 άτομα που διαμένουν στο ξενοδοχείο θεωρούνται “στενές επαφές” και θα πρέπει να απομονωθούν μέχρι να επιστρέψουν σε αρνητικό τεστ.  Η κλήρωση για το  Australian Open έχει αναβληθεί για μια ημέρα μέχρι την Παρασκευή, ενώ οι εξετάσεις διεξάγονται. Η πορεία μέχρι το τουρνουά έχει διαμορφωθεί από τον φόβο για τον κορωνοϊό. Κατά την άφιξή τους στη Βικτώρια, 72 παίκτες τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών πριν τους αγώνες του Grand Slam, όταν οι επιβάτες των πτήσεων τους βρέθηκαν θετικοί για Covid-19.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here