Έρωτας με την πρώτη ματιά: Σε ποιους συμβαίνει

Η ιδέα σαγηνεύει, αλλά η πραγματικότητα, μερικές φορές, είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Ο έρωτας με την πρώτη ματιά πουλάει, μας αρέσει και διαμορφώνουμε αυτήν την εικόνα που επαναλαμβάνεται στον κόσμο του κινηματογράφου, της λογοτεχνίας και της διαφήμισης που μας συναρπάζει τόσο πολύ. Όπως έχουμε επισημάνει, όταν δύο άτομα βιώνουν έλξη μετά από αυτήν τη συνάντηση ματιών, είναι πολύ πιθανό ότι υπάρχει μια πρώτη ημερομηνία. Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει πολλές φορές είναι ότι μετά τον μαγνητισμό που αναδύθηκε μέσα από το βλέμμα, αρχίζουμε να δημιουργούμε μια σειρά ιδεών που δεν συμμορφώνονται πάντα με την πραγματικότητα.

Αυτός ο νευροχημικός σπινθήρας, φορτισμένη με αβεβαιότητα, επιθυμία, μυστήριο και ψευδαίσθηση, έχει την επιστήμη πίσω από αυτήν. Έτσι, και παρόλο που σε συναισθηματικά θέματα δεν μπορούν να παρατηρηθούν όλα κάτω από ένα μικροσκόπιο ή σε μια αίθουσα πειραματισμού, πρέπει να ειπωθεί ότι μεγάλο μέρος της εργασίας που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα έρχεται να μας πει το ίδιο. Η αγάπη με την πρώτη ματιά υπάρχει, ωστόσο, υπάρχουν μια σειρά από προϋποθέσεις που τη συνοδεύουν και είναι απαραίτητο να έχουμε κατά νου.

Σε μελέτη του Πανεπιστημίου της Ολλανδίας, διαπιστώθηκε ότι ένα σημαντικό μέρος του δείγματος που μελετήθηκε διατηρεί αυτή τη σχέση με την πάροδο του χρόνου και με επιτυχία. Δηλαδή, ότι ο έρωτας που εμφανίστηκε με την πρώτη ματιά διαρκεί πολλές φορές, ωριμάζει και εγκαθίσταται σε μια ικανοποιητική σχέση.  Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, η σχέση τελειώνει όταν το πάθος εξασθενεί, όταν η ψευδαίσθηση έρχεται αντιμέτωπη με την πραγματικότητα και δεν είναι σε θέση να μετατρέψει αυτή τη δέσμευση σε δεσμό που βασίζεται στην οικειότητα , την εμπιστοσύνη, την αγάπη και την αμοιβαιότητα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here