Φωτογραφίες: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις στρατιωτίνες που θα παρελάσουν με τακούνια


Έντονες κριτικές δέχεται το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, μετά την κυκλοφορία φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στρατιωτίνες να κάνουν πρόβες παρέλασης με τακούνια.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι εικόνες οι οποίες αναρτήθηκαν σε επίσημους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου στρατιωτίνες απεικονίζονται να προβάρουν παρέλαση φορώντας γόβες αντί για αρβύλες.

Η Ουκρανία ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει στρατιωτική παρέλαση τον επόμενο μήνα για τα 30 χρόνια ανεξαρτησίας μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, και το υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα φωτογραφίες με στρατιωτίνες ντυμένες με παραλλαγές, οι οποίες ωστόσο φορούν μαύρες γόβες.

«Σήμερα για πρώτη φορά η εκπαίδευση γίνεται με παπούτσια με τακούνια» είπε η δόκιμη Ιβάνα Μεντβίντ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ArmiaInform του υπουργείου Άμυνας της χώρας. «Είναι λίγο πιο δύσκολο από ό,τι με στρατιωτικές αρβύλες, μα προσπαθούμε» πρόσθεσε η Μεντβίντ.

Οι εικόνες προκάλεσαν θύελλα επικρίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο κοινοβούλιο, με πολλούς να κάνουν λόγο για σεξουαλικοποίηση. Σε άλλη ανάρτηση στο Facebook πάντως το υπουργείο Άμυνας είπε ότι οι γόβες αυτές είναι μέρος της επίσημης στολής παρελάσεων, και ανέβασε φωτογραφίες με στρατιωτίνες από άλλες χώρες που έκαναν και αυτές παρέλαση με τακούνια.

Ο υπουργός Άμυνας, Αντρέι Ταράν, επισκέφθηκε τις δόκιμες για να κάνει συζήτηση για τις στολές το Σάββατο, ανακοίνωσε το υπουργείο. Όπως αναφέρθηκε, διετάχθη έρευνα για το αν μπορεί να αναπτυχθεί ένα νέο «πειραματικό μοντέλο παπουτσιού» που να είναι πιο εργονομικό για την παρέλαση.

Αρκετοί Ουκρανοί βουλευτές που είναι κοντά στον πρώην πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο εμφανίστηκαν στο κοινοβούλιο με ζευγάρια παπουτσιών και προέτρεψαν τον υπουργό Άμυνας να φορέσει ψηλοτάκουνα στην παρέλαση. «Είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς μια πιο ηλίθια, βλαβερή ιδέα» είπε η Ίνα Σόβσουν, μέλος του κόμματος Γκολός, κάνοντας λόγο για κινδύνους για την υγεία. Όπως πρόσθεσε, οι γυναίκες στρατιώτες της Ουκρανίας, όπως και οι άνδρες, ρισκάρουν τις ζωές τους και δεν τους αξίζει να χλευάζονται.

Η Ουκρανία μάχεται κατά υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αποσχιστών στο ανατολικό της τμήμα, σε μια σύγκρουση που έχει προκαλέσει τον θάνατο άνω των 13.000 ανθρώπων από το 2014.

Η Ολένα Κοντράτιουκ, αναπληρώτρια πρόεδρος του κοινοβουλίου, είπε ότι οι αρχές θα έπρεπε να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη για την «ταπείνωση» των γυναικών και να πραγματοποιήσουν έρευνα.

Η Κοντράτιουκ είπε πως πάνω από 13.500 έχουν πολεμήσει στη σύγκρουση και πάνω από 31.000 υπηρετούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, μεταξύ των οποίων 4.000 αξιωματικοί.

Με πληροφορίες από Guardian, NBC News

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ