Τραγωδία στις Φιλιππίνες: Στους 50 οι νεκροί από τη συντριβή του C-130


Οι αρχές των Φιλιππίνων διέταξαν τη Δευτέρα έρευνα πάνω στην πολύνεκρη συντριβή του μεταγωγικού αεροπλάνου της πολεμικής αεροπορίας.

Οι αρχές των Φιλιππίνων διέταξαν τη Δευτέρα έρευνα πάνω στη συντριβή ενός αεροπλάνου της πολεμικής αεροπορίας που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 47 στρατιωτικών που επέβαιναν σε αυτό και τριών πολιτών στο έδαφος, καθώς και τον τραυματισμό δεκάδων.

Μάρτυρες είπαν πως κάποιοι από τους επιβαίνοντες στο Lockheed C-130 πήδηξαν από αυτό μερικά δευτερόλεπτα πριν το αεροπλάνο συντριβεί και τυλιχτεί στις φλόγες, όπως είπαν αξιωματούχοι.

Το αεροπλάνο μετέφερε στρατιωτικούς οι οποίοι είχαν αποφοιτήσει πρόσφατα και αποστέλλονταν σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, και προσπαθούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Τζόλο στη νότια επαρχία Σούλου.

Και οι 96 επιβαίνοντες έχουν καταγραφεί, και 49 στρατιωτικοί τραυματίστηκαν, καθώς και τέσσερις πολίτες στο έδαφος, είπε ο στρατηγός Έντγκαρντ Αρεβάλο, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Αρεβάλο είπε ότι το αεροπλάνο ήταν σε «πολύ καλή κατάσταση» και είχε 11.000 ώρες πτήσης να απομένουν πριν την επόμενη συντήρηση.

O υπουργός Άμυνας Ντελφίν Λορεντζάνα διέταξε έρευνα πάνω στη χειρότερη αεροπορική τραγωδία της χώρας εδώ και 30 χρόνια.

Ο στρατός των Φιλιππίνων μάχεται κατά ισλαμιστών ανταρτών της Αμπού Σαγιάφ και άλλων οργανώσεων. Ωστόσο, όπως είπαν αξιωματούχοι, δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το C-130 καταρρίφθηκε.

Το αεροπλάνο είχε καταφθάσει πρόσφατα στις Φιλιππίνες και ήταν ένα από δύο που είχε δώσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ