Αγωνία στην Ιαπωνία: Έρευνες για 80 αγνοούμενους μετά από κατολισθήσεις


Διασώστες στην Ιαπωνία κάνουν έρευνες για 80 αγνοούμενους μετά από κατολισθήσεις λάσπης. Στους 4 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί.

Σωστικά συνεργεία στην Ιαπωνία πραγματοποιούσαν τη Δευτέρα έρευνες για 80 ανθρώπους που θεωρούνται αγνοούμενοι, δύο ημέρες αφού κατολισθήσεις έπληξαν την παραθαλάσσια πόλη Ατάμι, καταστρέφοντας σπίτια και θάβοντας δρόμους κάτω από λάσπες και βράχους.

Ο επίσημος απολογισμός από τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν νωρίς την Τετάρτη είναι τέσσερις νεκροί, σύμφωνα με εκπρόσωπος των αρχών της πόλης, ενώ οι αγνοούμενοι έχουν μειωθεί από τους 113 που ήταν προηγουμένως. Δύο άτομα βρέθηκαν σώα τη Δευτέρα, όπως μετέδωσε το ΝΗΚ.

Το Ατάμι, με πληθυσμό 36.000 κατοίκων, είναι 90 χλμ νοτιοδυτικά του Τόκιο, σε μια απότομη πλαγιά που οδηγεί σε κόλπο. Είναι γνωστό για ένα θέρετρο με θερμές πηγές που βρίσκεται εκεί.

Οι κατολισθήσεις αυτές υπενθυμίζουν το πρόβλημα των φυσικών καταστροφών (σεισμοί, ηφαίστεια και τσουνάμι) που «στοιχειώνουν» την Ιαπωνία, όπου πρόκειται να γίνουν οι θερινοί Ολυμπιακοί.

Τη Δευτέρα οι διασώστες στην περιοχή είχαν αυξηθεί στους 1.500, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα είπε πως η αστυνομία, η πυροσβεστική και οι ένοπλες δυνάμεις έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βοηθήσουν στις έρευνες.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ