Ανεργία Πανδημία: Οι ΗΠΑ πρόσθεσαν 850.000 θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες


Ανεργία Πανδημία: Η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ επιταχύνθηκε τον Ιούνιο, υποδηλώνοντας ότι η έλλειψη εργαζομένων θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνεται καθώς οι εταιρείες αυξάνουν τους μισθούς και προσφέρουν κίνητρα για να δελεάσουν εκατομμύρια άνεργους Αμερικανούς που κάθονται στο σπίτι. Ακόμα κι αν το ποσοστό ανεργίας του έθνους σημείωσε άνοδο από 5,6 σε 5,9 τοις εκατό, το μηνιαίο κέρδος στις θέσεις εργασίας εκτός του αγροτικού τομέα αυξήθηκε σε 850.000, υπερβαίνοντας κατά πολύ την εκτίμηση του Dow Jones για 706.000 και καλύτερη από την αναθεωρημένη προς τα πάνω 583.000 τον Μάιο.

Η έκθεση απασχόλησης του Τμήματος Εργασίας δείχνει ότι πάνω από 150.000 άτομα εισήλθαν στο εργατικό δυναμικό τον περασμένο μήνα.

Αξιοσημείωτα κέρδη εργασίας σημειώθηκαν στον ελεύθερο χρόνο και τη φιλοξενία, τη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση, τις επαγγελματικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες, το λιανικό εμπόριο και άλλες υπηρεσίες.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, τα κέρδη από την απασχόληση παρέμειναν λιγότερο από το εκατομμύριο ή περισσότερο ανά μήνα που οι οικονομολόγοι και άλλοι είχαν προβλέψει στις αρχές του έτους.

«Αυτό μπορεί να είναι ένδειξη ότι ορισμένες από τις προσωρινές ελλείψεις εργασίας που αναστέλλουν την ανάκαμψη της απασχόλησης αρχίζουν να μειώνονται», δήλωσε ο Andrew Hunter, ανώτερος οικονομολόγος των ΗΠΑ στην Capital Economics.

Το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό παρέμεινε περίπου στο 61,6%, ένα σημάδι ότι πολλοί Αμερικανοί δεν μπορούν ακόμη να επιστρέψουν στο εργατικό δυναμικό.

Υπήρχαν επίσης 6,4 εκατομμύρια Αμερικανοί που δεν ζήτησαν δουλειά τον Ιούνιο. – Αυτή η ομάδα δεν θεωρείται άνεργος – αλλά θέλουν να εργαστούν, από 5 εκατομμύρια πριν από την πανδημία.

«Ενώ ένας συνδυασμός περιορισμών στην προσφορά εργασίας – συμπεριλαμβανομένου του φόβου του ιού, των επιδομάτων ανεργίας, των προβλημάτων παιδικής φροντίδας και των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων – εξακολουθεί να περιορίζει την απασχόληση, αυτοί οι προβληματισμοί θα πρέπει σταδιακά να χαλαρώσουν τους επόμενους μήνες», αναφέρει το The Hill η Lydia Boussour της Oxford Economics.

Και τα ποσοστά ανεργίας παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό ακόμη και σε φυλετικές γραμμές, διατηρώντας τα ποσοστά ανεργίας για τους μαύρους εργαζόμενους (9,2 τοις εκατό) πολύ πάνω από εκείνο των λευκών (5,2 τοις εκατό). Η συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό εξακολουθούσε να παραμένει στο 56,2%, σε σύγκριση με το 67,5% για τους άνδρες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ