Κρήτη: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε απομακρυσμένες περιοχές με κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ


Η Κρήτη θα αποτελέσει την πρώτη περιοχή της Ελλάδας στην οποία θα εφαρμοστεί το σχέδιο για εμβολιασμούς σε απομακρυσμένες περιοχές με κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ

Από την Κρήτη ξεκινά σήμερα, Τρίτη, 6 Ιουλίου το ένα από τα επόμενα βήματα της επιχείρησης «Ελευθερία» κατά του κορονοϊού με την έναρξη των εμβολιασμών από κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ ατόμων που βρίσκονται σε χωριά, Κοινότητες, Δήμους και απομακρυσμένες περιοχές, κατόπιν λίστας που έχουν προσκομίσει οι τοπικές αρχές.

Την ανακοίνωση της επιχείρησης αυτής είχε κάνει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Κρήτη καθώς η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στο νησί προβληματίζει κυρίως λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στην Κρήτη το 34% του πληθυσμού έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του με ένα 43% να έχει ολοκληρώσει την πρώτη δόση ποσοστό που ανεβαίνει στο 46% αν προστεθούν και όσοι έχουν προγραμματίσει ραντεβού για πρώτη δόση.

«Η Κρήτη, την οποία αγαπάμε πολύ και είναι η “ναυαρχίδα” του τουρισμού, είναι πρωτοπόρος σε όλα και θα πρέπει να είναι πρωτοπόρος και στον εμβολιασμό» είχε δηλώσει ο Βασίλης Κικίλιας ανακοινώνοντας την επιχείρηση αυτή.

Στη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης για την επιτάχυνση της επιχείρησης «Ελευθερία» αναφέρθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη που είχε τη Δευτέρα με τους περιφερειάρχες και εκπροσώπους της ΚΕΔΕ αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν, δυστυχώς, αρκετές τέτοιες περιοχές και θα χρειαστούμε τη βοήθεια, την πιο ενεργό συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να μπορέσουμε να πάμε στο επίπεδο της μικροκλίμακας του κάθε Δήμου, ώστε να εντοπίσουμε ανεμβολίαστους συμπολίτες μας οι οποίοι θα μπορούσαν με την κατάλληλη επιχειρηματολογία να εμβολιαστούν».

«Το καλοκαίρι αυτό είναι σίγουρα η περίοδος που όλοι περιμένουμε να ξεκουραστούμε από ένα δύσκολο χειμώνα. Όμως ο στόχος του εμβολιασμού δεν μπορεί να μένει πίσω το καλοκαίρι. Γι’ αυτό και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τη δική σας συνδρομή θα οργανώσουμε και κινητές μονάδες εμβολιασμού σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας, ώστε να μην πάει καμιά μέρα χαμένη» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλλοντας παρόμοιες επιχειρήσεις σαν αυτή που ξεκινά σήμερα στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της επικράτειας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ