Αφγανιστάν: Πάνω από 70 μαχητές Ταλιμπάν νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές της κυβέρνησης


Εβδομήντα επτά μαχητές Ταλιμπάν σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές των κυβερνητικών δυνάμεων, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν.

Τουλάχιστον 77 μαχητές Ταλιμπάν σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές της πολεμικής αεροπορίας του Αφγανιστάν, η οποία έχει εντείνει τα πλήγματα σε θέσεις των ενόπλων στη χώρα, επιβεβαίωσε το υπουργείο Άμυνας.

Νωρίς σήμερα το πρωί 35 μαχητές σκοτώθηκαν από επιδρομή που πραγματοποιήθηκε πριν από την αυγή σε τομείς στα περίχωρα της περιοχής Άλισιν στην ανατολική επαρχία Λάγκμαν, προσθέτει το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.

Σε εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο φαίνονται βαριά οπλισμένοι μαχητές να συγκεντρώνονται σε ένα σπίτι προτού εξαπολύσουν επιθέσεις σε σημεία ελέγχου στην περιοχή.

Στην ανατολική επαρχία Λογκάρ, 26 μαχητές σκοτώθηκαν από δύο ξεχωριστές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στα περίχωρα της πρωτεύουσας της επαρχίας Πουλ-ι-Αλάμ και στην περιοχή Χόσι χθες, Δευτέρα, το βράδυ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Επίσης 16 μαχητές σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Χάζρατ-ι-Σάλταν στην βόρεια επαρχία Σαμανγκάν επίσης χθες το βράδυ.

Από τις επιδρομές καταστράφηκε επίσης όχημα των μαχητών και τεράστια ποσότητα όπλων και πυρομαχικών τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Αυτά τα αεροπορικά πλήγματα γίνονται καθώς οι Ταλιμπάν συνεχίζουν τις επιθέσεις τους κατά των κυβερνητικών δυνάμεων, καταλαμβάνοντας πολλά προάστια τις τελευταίες εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ