Αναστασιάδης: Ότι μπορεί να γίνει θα γίνει για την Αμμόχωστο


Ο Κύπριος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει το άπαν των δυνάμεων του για την αναχαίτιση των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει να καταβάλλει το άπαν των δυνάμεών του για την αναχαίτιση των τουρκικών απειλών για δημιουργία νέων τετελεσμένων, καθώς και για την συνέχιση των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.

Ο κ. Αναστασιάδης, μετά από συνάντηση με το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου, τόνισε πως πρόθεση του είναι να συγκαλέσει εντός των ημερών το Εθνικό Συμβούλιο, ενώ στην συνάντηση αναλύθηκαν τα μέτρα που λήφθηκαν ή προγραμματίζεται να ληφθούν για αποτροπή των τουρκικών σχεδιασμών για την κατεχόμενη πόλη.

Ο Κύπριος πρόεδρος, «διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει το άπαν των δυνάμεων του για την αναχαίτιση των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας για δημιουργία νέων τετελεσμένων, με στόχο την επάνοδο σε ένα δημιουργικό διάλογο για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Κατά τη συνάντηση, ο Κύπριος Πρόεδρος ενημέρωσε ενδελεχώς το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου για τις συνεχείς επαφές του με τον διεθνή παράγοντα, τόσο τα Ηνωμένα Έθνη όσο και την ΕΕ, αλλά και ηγέτες τρίτων χωρών, προκειμένου να προστατευθεί η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και όχι μόνο, στη βάση των ψηφισμάτων 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας, «συναντώντας την απόλυτη στήριξη τους στις θέσεις μας, οι οποίες βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, καθώς και την πλήρη αντίληψη περί του παράνομου και κατά παράβαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, ενεργειών της Τουρκίας».

Η ενημέρωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας επεκτάθηκε και στα όσα μέτρα έλαβε η Κυβέρνηση ή προγραμματίζεται να λάβει προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τουρκικές απειλές, με στόχο να αποτραπούν οι τουρκικοί σχεδιασμοί και οι όποιες ανεπιθύμητες και έκνομες ενέργειες για την πόλη της Αμμοχώστου.

Στη συνάντηση ήταν και ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος, διαβεβαίωσε ότι μελετώνται όλα τα μέτρα που υπαγορεύονται στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ