Κορονοϊός: Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης ετοιμάζουν βρώσιμο εμβόλιο

Η επιστημονική ομάδα του iGem Crete ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός βρώσιμου εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης επιχειρούν την ανάπτυξη βρώσιμου εμβολίου κατά του SARS-Cov-2.

Ειδικότερα, η επιστημονική ομάδα του iGem Crete ανακοίνωσε ότι αποφάσισε μετά από έρευνα και βλέποντας την χαμηλή διαθεσιμότητα εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες και στα απομονωμένα νησιά, να βοηθήσει αναπτύσσοντας ένα βρώσιμο εμβόλιο κατά του ιού.

Σημειώνεται ότι η ομάδα συγκροτήθηκε στο Πανεπιστήμιο με τη στήριξη της Πρυτανίας και του συνολικού δυναμικού του Ιδρύματος. Στόχος της είναι να αναδείξει τις δυνατότητες και τις εφαρμογές της συνθετικής βιολογίας, ενός διεπιστημονικού κλάδου που συνδυάζει Βιολογία, Χημεία και Μηχανική.

«Ζώντας την εμπειρία της πανδημίας καθώς επίσης βλέποντας πως έχει αλλάξει ο SARS- CoV-2 την καθημερινότητά μας, αναρωτηθήκαμε πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε την παρούσα κατάσταση. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας, όταν διαβάσαμε πολλά άρθρα που έδειχναν τα χαμηλά ποσοστά στη διαθεσιμότητα των εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες και στα απομονωμένα νησιά, ξαφνιαστήκαμε αρκετά! Οπότε αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι που πιθανόν θα βοηθήσει τις χώρες που δεν μπορούν να διαθέσουν εμβόλια στο άμεσο μέλλον. Μετά από πολλή σκέψη, αποφασίσαμε να αναπτύξουμε ένα βρώσιμο εμβόλιο ενάντια στον SARS-CoV-2», ανακοίνωσε η ομάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και τι περιμενετε;Να σας βοηθησουν οι πλασιε της pfaiser ή τωναλλων,οπως βοηθησαν και τα τ-λεμφοκυτταρα στο Παπανικολαου;[Αστο το Αγρινιο].Εκει στα κρυφα μην σας καταλαβουν και βρειτε μπελα[γιατι ξερω οτι θα τα καταφερετε]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here