Wall Street: Νέο ρεκόρ για Nasdaq – Μεγάλη πτώση για το πετρέλαιο


Με μικτό πρόσημο έκλεισε την Τρίτη (7/7) το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στη Wall Street.

Οι επενδυτές εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την πορεία της οικονομίας, τη στιγμή που η πανδημία του κορονοϊού δεν δείχνει να υποχωρεί.

Πάντως, ο τεχνολογικός δείκτης, συνέχισε σε νέα ιστορικά υψηλά.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε μειωμένος κατά 208,98 μονάδες (-0,6%), στις 34.577,37 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 24,32 μονάδων (+0,17%), στις 14.663,64 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500, που θεωρείται πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 8,8 μονάδων (-0,2%), στις 4.343,54 μονάδες.

Βαριές απώλειες για το αργό

Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν την Τρίτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Η αβεβαιότητα κυριάρχησε στους επενδυτές σχετικά με την πορεία της παγκόσμιας παραγωγής αργού, μετά τη κατάρρευση των διαπραγματεύσεων εντός του ευρύτερου καρτέλ του OPEC+.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Αυγούστου, έχασε 1,79 δολ. ή 2,4%, κλείνοντας στα 73,37 δολ. το βαρέλι, στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Βrent παράδοσης Σεπτεμβρίου, υποχώρησε κατά 2,63 δολάρια ή 3,4%, κλείνοντας στα 74,53 δολ. το βαρέλι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ