Κορονοϊός στη Βραζιλία: 1.780 θάνατοι και 62.504 κρούσματα σε 24 ώρες


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Τρίτη (6/7) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 1.780 ασθενείς με COVID-19.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν από το βραζιλιάνικο υπουργείο Υγείας, 830 νέοι θάνατοι κατά τις τελευταίες 24 ώρες.

Συνολικά, τα κρούσματα της πανδημίας στη χώρα της λατινικής Αμερικής έχουν φθάσει τα 18.769.808 και οι θάνατοι τις 524.417, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, που ειδικοί χαρακτηρίζουν υποτιμημένα.

Διαδηλωτές ζητούν την καθαίρεση του Μπολσονάρο

Διαδηλωτές κατέβηκαν το Σάββατο στους δρόμους στην Βραζιλία ζητώντας την καθαίρεση του προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο και περισσότερα εμβόλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, που πλήττει σκληρά την χώρα, δεύτερη μετά τις ΗΠΑ σε αριθμό θανάτων στον κόσμο.

Την Παρασκευή, η δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ρόζα Βέμπερ έδωσε την άδεια για την έναρξη έρευνας για τον Μπολσονάρο, βάσει των υποψιών για σκάνδαλο υπερκοστολόγησης εμβολίων που έχουν παραχθεί στην Ινδία.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας είχαν αρχικά προγραμματισθεί για τις 24 Ιουλίου, αλλά επισπεύσθηκαν έπειτα από την παρουσίαση στοιχείων για σκάνδαλο διαφθοράς στην προμήθεια των εμβολίων στην επιτροπή της Γερουσίας που ερευνά την διαχείριση της επιδημίας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Η υγειονομική κρίση στην Βραζιλία έχει συνδυασθεί με τους χαμηλούς ρυθμούς της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ