Ντόρα Μακρυγιάννη: Υπήρχε ψυχολογική και σωματική βία σε σχέση μου παλιά

Καλεσμένη στην εκπομπή Πρωινό, η ηθοποιός Ντόρα Μακρυγιάννη, περιέγραψε πώς η ίδια βίωσε, στο παρελθόν, ψυχολογική και σωματική βία από πρώην σύντροφό της. «Βρήκα μόνη μου τη δύναμη για να ξεφύγω από αυτό και μετά απευθύνθηκα και σε έναν ειδικό», δήλωσε η κα Μακρυγιάννη.

Η γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό ηθοποιός εξομολογήθηκε: «Υπήρχε ψυχολογική και σωματική βία σε σχέση μου παλιά, αλλά όταν βγήκα και είπα δημόσια τι πέρασα τότε, δεν ήταν επειδή ήθελα να το βγάλω από μέσα μου. Εγώ το είχα λύσει ήδη αυτό. Βγήκα από το βήμα που έχω για να βοηθήσω γυναίκες ότι ποτέ δεν είναι αργά.

Αρρώστησα και κάποια στιγμή είπα ότι δεν μπορεί η ζωή μου να είναι έτσι από εδώ και πέρα και ότι δεν μπορώ να ρίχνω συνέχεια τις ευθύνες πάνω μου, ότι εγώ φταίω. Βρήκα μόνη μου τη δύναμη για να ξεφύγω από αυτό και μετά απευθύνθηκα και σε έναν ειδικό».

Αναφορικά με τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών από άνδρες και γυναίκες συναδέλφους της για σεξουαλική παρενόχληση, η Ντόρα Μακρυγιάννη είπε τα εξής: «Λίγο πολύ όλοι μπορεί να είχαμε ακούσει πράγματα από πίσω αλλά αυτά που βγαίνουν τώρα στον αέρα είναι πολλά και σοκαριστικά. Και πέφτεις λίγο από τα σύννεφα».

Η γνωστή ηθοποιός εξήγησε στη συνέχεια πως κι εκείνη έχει υπάρξει «δέκτης κακών συμπεριφορών στις δουλειές [της] αλλά όχι στο πλαίσιο των όσων ακούγονται το τελευταίο διάστημα». «Ναι, φυσικά έχω ζήσει κι εγώ ανάρμοστες συμπεριφορές αλλά δεν συγκρίνονται με αυτά που έχουν ακουστεί τώρα», εξήγησε.

Μάλιστα σχολίασε και τη φράση «άνδρες παλαιάς κοπής» που ανέφερε ο συνάδελφός της Παύλος Χαϊκάλης, λέγοντας τα εξής: «Το τι γινόταν παλιά, δεν σημαίνει ότι είναι πάντα σωστό. Είμαστε στο 2021. Δεν νομίζω ότι υπάρχει γυναίκα που δεν την ενόχλησε το «παλαιάς κοπής» και δεν νομίζω ότι υπάρχει και άντρας που δεν τον ενόχλησε.

Γενικά, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις τοποθετήσεις μας, γιατί πίσω από αυτό υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δώσει πολύ μόχθο και δουλειά για να μπορέσουν να αποκαλύψουν το οτιδήποτε κρατούν κρυφό», επεσήμανε η κα Μακρυγιάννη.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here