Πως το Google μας κάνει υποχόνδριους με την υγεία μας

Παλιά όταν είχαμε ένα σύμπτωμα και θέλαμε να το κοιτάξουμε τρέχαμε πρώτα στους γιατρούς. Τώρα, αν έχουμε κάτι τρέχουμε κατευθείαν στο Google και κάνουμε αναζήτηση για να δούμε τι μπορεί βα έχουμε.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, από το 2015 έως το 2018 οι αναζητήσεις στο Ίντερνετ για ιατρικά θέματα έχουν αυξηθεί κατά 9.000%.
Μάλιστα, οι ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι το Google ενισχύει τις εμμονές για φανταστικές ασθένειες
Ψάχνοντας ανά πάσα στιγμή στο Google πληροφορίες για ιατρικές παθήσεις – σοβαρές ή μη – γινόμαστε υποχόνδριοι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στη βρετανική εφημερίδα «Mirror» με βάση τα στοιχεία της Google.

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, από το 2015 έως το 2018 οι αναζητήσεις στο Ίντερνετ για ιατρικά θέματα έχουν αυξηθεί κατά 9.000% με τους ειδικούς να εκφράζουν φόβους ότι το Google ενισχύει την υποχονδρίαση: τις εμμονές δηλαδή του ατόμου ότι πάσχει από μια σοβαρή ή απειλητική ασθένεια που ακόμα δεν έχει διαγνωστεί.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Mirror», η αναζήτηση στο Ίντερνετ «πώς να καταλάβεις αν οι πόνοι στο στήθος είναι σοβαροί» αυξήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια κατά 8.781%, σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων της Google.

Οι αναζητήσεις για λέξεις-κλειδιά αναφορικά με την υγεία όπως η «ισχιαλγία» και «ακμή» υπολογίζονται σε 100.000 κάθε χρόνο από το 2015.

Ο «πόνος στο στομάχι» και τα «πονεμένα πόδια» βρέθηκαν επίσης στις κορυφαίες αναζητήσεις για ιατρικά θέματα. Το 2015 ήταν 115.800 ενώ το 2018 έφθασαν τις 151.075.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ