Κορονοϊός: O Μπιλ Γκέιτς είχε προβλέψει την επιδημία από το 2015


Κορονοϊός: Για τον τρομακτικό κίνδυνο της ραγδαίας εξάπλωσης ενός κορονοϊού είχε προειδοποιήσει σε ομιλία του από το 2015 ο Μπιλ Γκέιτς

Επιπτώσεις χειρότερες από εκείνες του πολέμου ενδέχεται να προκαλέσει μια επιδημία κορονοϊού, εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή του, είχε τονίσει ο συνιδρυτής της Microsoft.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό επιχειρηματία, τα μικρόβια ενδέχεται να αφήσουν πίσω τους μεγαλύτερη καταστροφή απ’ ό,τι οι πύραυλοι.

Εάν πεθάνουν πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι τα επόμενα χρόνια, θα είναι – σύμφωνα με τον Γκέιτς – πιο οδυνηρή η κρίση του κορονοϊού σε σχέση με την κρίση του πολέμου.

«Δεν είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε» είχε τονίσει ο Μπιλ Γκέιτς για το ενδεχόμενο επιδημίας, ενώ είχε μιλήσει για την προσπάθεια που καταβάλλουν οι κυβερνήσεις ως προς την ανάπτυξη πολεμικών συστημάτων και για την αμέλεια που δείχνουν στα θέματα υγείας.

Μάλιστα, ο Μπιλ Γκέιτς, στην προ πέντε ετών ομιλία του, είχε παρομοιάσει την κατάσταση που πιθανόν να προκληθεί εάν τεθεί εκτός ελέγχου μια επιδημία κορονοϊού, με την ισπανική γρίπη, του 1918, που άφησε πίσω της πάνω από 33 εκατομμύρια νεκρούς ανά τον κόσμο.

Υπογράμμισε την αξία των επενδύσεων στον τομέα της Υγείας, την σωστή αξιοποίηση των επιστημονικών και τεχνολογικών εφοδίων, την εκπαίδευση προσωπικού και τη χρήση στρατιωτικών δυνάμεων.

«Εξαιτίας μιας επιδημίας, θα μπορούσαν να χαθούν τρία τρισ. και να πεθάνει εκατομμύρια κόσμος. Εάν προετοιμαστούμε από τώρα, μπορούμε να τα καταφέρουμε» τόνισε, πριν από πέντε χρόνια, ο Μπιλ Γκέιτς.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ