Ρωσία: Έκανε «χρυσές δουλειές» πουλώντας πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού


Το αδίκημα επιφέρει μέχρι και ποινή φυλάκισης βάσει του ρωσικού νόμου

Η ρωσική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε μια εργαζόμενη στον τομέα υγείας στην περιφέρεια Καλίνινγκραντ για φερόμενη πώληση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του νέου κορονοϊού.

Η Μόσχα και αρκετές ρωσικές περιφέρειες έχουν καταφύγει σε αυστηρά μέτρα για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, συμπεριλαμβανομένου του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τη διατήρηση ορισμένων θέσεων εργασίας.

Τα μέτρα έχουν οδηγήσει ορισμένους ανθρώπους σε μια διαδικτυακή μαύρη αγορά για την απόκτηση πιστοποιητικών εμβολιασμού, σύμφωνα με αρχές στη Μόσχα που τονίζουν ότι παρακολουθούν στενά την κατάσταση.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι η ύποπτη, διοικήτρια κλινικής στο Καλίνινγκραντ, έναν ρωσικό θύλακα που βρίσκεται μεταξύ της Πολωνίας και της Λιθουανίας, φέρεται να είχε εκδώσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε περισσότερα από 20 άτομα.

Το αδίκημα επιφέρει μέχρι και ποινή φυλάκισης βάσει του ρωσικού νόμου.

Η γυναίκα φέρεται επίσης να έχυνε το περιεχόμενο των φιαλιδίων των εμβολίων που προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί στους ανθρώπους που αγόραζαν τα πλαστά πιστοποιητικά, ανέφερε το υπουργείο.

Το Κρεμλίνο έχει επιρρίψει την ευθύνη για μια νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα και στην απροθυμία των ανθρώπων να εμβολιαστούν παρά το γεγονός ότι τα εμβόλια είναι ευρέως διαθέσιμα στη χώρα.

Οι Ρώσοι συχνά επιδεικνύουν φόβο απέναντι σε νέα ιατρικά σκευάσματα και οι ανησυχίες τους επιτείνονται από την εκτεταμένη δυσπιστία απέναντι στις αρχές και τα αρνητικά δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης για τα εμβόλια που κατασκευάζονται στο εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ