Προκλητικός Οκτάι: Εισβολείς στην Κύπρο η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι οι «εισβολείς» (Ελλάδα και Ελληνοκύπριοι) προσπαθούν τώρα να αλλάξουν τις πραγματικότητες αλλά δεν θα πετύχουν.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση, στα Κατεχόμενα, με τον λεγόμενο «πρωθυπουργό», Ερσάν Σανέρ.

Ο Οκτάι σημείωσε ότι η επίσκεψή του είναι κάτι σαν προετοιμασία για την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στις 20 Ιουλίου, ενώ παράλληλα θα επισκεφθεί τα διάφορα έργα που είναι σε εξέλιξη.

Υποστήριξε δε ότι η 20η Ιουλίου (τουρκική εισβολή) είναι μια επέτειος κατά την οποία οι Τουρκοκύπριοι ελευθερώθηκαν ενώ πρόσθεσε ότι οι Τούρκοι της Κύπρου έχουν μια ιστορία αιώνων στο νησί και είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του νησιού.

Ακόμη, ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι οι «εισβολείς» (Ελλάδα και Ελληνοκύπριοι) προσπαθούν τώρα να αλλάξουν τις πραγματικότητες αλλά δεν θα πετύχουν. Ο Οκτάι ανέφερε ότι η ίδια πλεύση των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας στο θέμα των δύο κρατών είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην διεθνή κοινότητα.

Από την πλευρά του, ο Σανέρ δήλωσε ότι όταν το ψευδοκράτος και η Τουρκία συνεργάζονται τότε δεν υπάρχει τίποτε που δεν μπορούν να πετύχουν, όπως το θέμα των υδρογονανθράκων. Ισχυρίστηκε ότι όντως υπάρχει θέμα κατοχής στην Κύπρο αλλά αφορά την εισβολή στην Κυπριακή Δημοκρατία από τους Ελληνοκύπριους.

Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι «η Τουρκία έφθασε στην Κύπρο το 1974 στη βάση των εγγυήσεων και έφερε την ελευθερία στους Τουρκοκύπριους».

Τέλος, ανέφερε ότι το ψευδοκράτος «δυναμώνει με τη στήριξη της Τουρκίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here