Παραλλαγή Δέλτα: Kερδίζει έδαφος μεταξύ μη εμβολιασμένων


Παραλλαγή Δέλτα: Η Delta είναι περίπου 50% πιο μεταδοτική από την παραλλαγή Alpha. Ο Γενικός Χειρουργός των ΗΠΑ συζητά τους κινδύνους της νέας παραλλαγής κορωνοϊού στην «Ειδική Έκθεση». Στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Cheyenne στο Ουαϊόμινγκ, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας δεν χρειάστηκαν γονιδιωματική αλληλούχιση για να τους πουν την πολύ μεταδοτική παραλλαγή του Δέλτα. Οι νεότεροι ασθενείς άρχισαν να έρχονται πριν από περίπου δύο μήνες με συμπτώματα της Covid-19.

Πολλοί προχώρησαν από ήπια ασθένεια σε αναπνευστική δυσχέρεια πιο γρήγορα από τους ασθενείς που υποβλήθηκαν σε θεραπεία νωρίτερα στην πανδημία, δήλωσε ο Sodienye Tetenta, ιατρός κρίσιμης φροντίδας στο νοσοκομείο. Σχεδόν όλοι δεν είχαν εμβολιαστεί.

“Θα μπορούσαμε να δούμε ότι αυτό δεν ήταν η Covid του περασμένου έτους”, δήλωσε ο Δρ Tetenta.

Η παραλλαγή Delta ενισχύει το χάσμα μεταξύ των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 και εκείνων που δεν το κάνουν, ωθώντας τα νοσοκομεία να προετοιμάσουν τα νέα κρούσματα και τις αρχές υγείας να διπλασιάσουν τις προσπάθειες εμβολιασμού.

Τώρα το πιο κοινό στέλεχος στις ΗΠΑ, η Delta εξαπλώνεται καθώς η δημόσια ζωή συνεχίζεται σε εστιατόρια, αθλητικές εκδηλώσεις και άλλες δημόσιες τοποθεσίες σε όλη τη χώρα. Οι μολύνσεις από το στέλεχος Delta συνέβαλαν σε αύξηση 10% των καθημερινών περιπτώσεων Covid-19 σε περίπου 12.600 στα τέλη του περασμένου μήνα, δήλωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων την Πέμπτη.

Αυτό είναι ακόμη μια πτώση 95% από τα επίπεδα αιχμής στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Και οι εισαγωγές στο νοσοκομείο που συνδέονται με την Covid-19 μειώθηκαν 1% από μια εβδομάδα νωρίτερα, είπε το CDC

Τα εμβόλια που διατίθενται στις Η.Π.Α. προστατεύουν από την παραλλαγή Delta, έδειξαν μελέτες και περιπτώσεις περιστατικών λοίμωξης ενώ στους πλήρως εμβολιασμένους φαίνεται ότι σπάνια οδηγούν σε σοβαρή ασθένεια.

Ωστόσο, για τους μη εμβολιασμένους, η παραλλαγή Delta αποτελεί αυξημένη απειλή. Είναι περίπου 50% πιο μεταδοτική από την παραλλαγή Alpha που ήταν το πιο κοινό στέλεχος στις ΗΠΑ από τον Μάρτιο και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η Delta σχετίζεται με πιο σοβαρή ασθένεια.

Η διευθύντρια του CDC Rochelle Walensky δήλωσε την Πέμπτη ότι τα προκαταρκτικά δεδομένα που συλλέχθηκαν από ένα σύνολο πολιτειών των ΗΠΑ κατά τους τελευταίους έξι μήνες έδειξαν ότι το 99,5% των ανθρώπων που πέθαναν από την Covid-19 δεν εμβολιάστηκαν. “Είναι σαφές ότι οι κοινότητες όπου οι άνθρωποι παραμένουν μη εμβολιασμένοι είναι κοινότητες που παραμένουν ευάλωτες”, είπε. Αξιωματούχοι δημόσιας υγείας της Κομητείας του Λος Άντζελες προέτρεψαν όλους τους ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους σε δημόσιους χώρους, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού λόγω της παραλλαγής Delta.

Στο Αρκάνσας, το 34,5% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, 13 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον εθνικό μέσο όρο, σύμφωνα με το CDC.

Το εβδομαδιαίο ποσοστό 110 νέων περιπτώσεων ανά 100.000 κατοίκους του Αρκάνσας είναι το υψηλότερο στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία του CDC. Το Ουαϊόμινγκ δεν είναι πολύ πίσω, με 85 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με στοιχεία του CDC.

Στην επαρχία Laramie, η οποία περιλαμβάνει το Cheyenne, η παραλλαγή Delta εξαπλώνεται σε έναν πληθυσμό όπου το 32% των ανθρώπων εμβολιάζονται πλήρως κατά της Covid-19, σε σύγκριση με το 47% του πληθυσμού των ΗΠΑ συνολικά.

“Έχεις αυτό το άσχημο συναίσθημα ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να μην τα καταφέρνουν λόγω λανθασμένων επιλογών”, δήλωσε η Δρ Tetenta της Cheyenne Regional.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ