Επί 7 μήνες ήταν εξαφανισμένος ο δράστης της επίθεσης στου Ζωγράφου


Για εφτά ολόκληρους μήνες ήταν εξαφανισμένος από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στα δυτικά προάστια της Αθήνας όπου νοσηλευόταν ο 54χρονος άντρας, ο οποίος μαχαίρωσε το πρωί της Τετάρτης τέσσερις πολίτες στην οδό Κουσίδου στου Ζωγράφου

Αυτό είναι το στοιχείο που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση και ανησυχία στους αστυνομικούς που ανέλαβαν την έρευνα της υπόθεσης. Το αιματηρό περιστατικό απέδειξε, όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, ότι δεν υπήρχε ο μηχανισμός, ούτως ώστε ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος έπασχε από σοβαρή ασθένεια, να λάβει την απαραίτητη περίθαλψη και φυσικά να επιστρέψει στο νοσοκομείο όπου υπήρχε επίβλεψη από τους γιατρούς που τον παρακολουθούσαν.

Μετά την επίθεση στους πολίτες επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Οι άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ήταν αυτοί που επενέβησαν και του έσωσαν τη ζωή. Όπως προκύπτει από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης αρχικά μαχαίρωσε πισώπλατα έναν ιδιοκτήτη φούρνου της οδού Κουσίδου. Την ώρα της επίθεσης ο καταστηματάρχης καθόταν ανυποψίαστος σε μία καρέκλα και έπινε τον καφέ του. Έπεσε στο έδαφος και τότε ο 54χρονος επιχείρησε να συνεχίσει την επίθεση. Ένας φίλος του θύματος έσπευσε να τον βοηθήσει και έτσι απετράπησαν τα χειρότερα.

Ακολούθησαν ακόμα τρεις επιθέσεις με μαχαίρι σε βάρος πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο, χωρίς ευτυχώς τα τραύματα να είναι σοβαρά. Ο δράστης βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ.

Μετά τις επιθέσεις άρχισε να τρέχει προς το σπίτι του. Τότε ήταν που συνειδητοποίησε τι έχει κάνει και επιχείρησε να κόψει τις φλέβες του. Στη θέα των αστυνομικών δεν έφερε την παραμικρή αντίσταση. Μάλιστα, ένιωθε ενοχές για όλα όσα είχε προκαλέσει. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο νοσοκομείο. Πλέον ο αρμόδιος Εισαγγελέας θα αποφασίσει για την τύχη του. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι από τύχη δεν υπήρξαν θύματα στου Ζωγράφου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ