Επίδομα 534 ευρώ: Νέοι δικαιούχοι του επιδόματος – Πότε θα πληρωθούν οι αναστολές

Επίδομα 534 ευρώ: Νέα επιδόματα έρχονται σε τουρισμό, καλλιτέχνες και εστίαση.

Όσοι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν μετά τις 4 Νοέμβρη θα συμπεριληφθούν στις αναστολές Μαρτίου καθώς γίνεται μέριμνα να συμπεριληφθούν όλοι όσοι προσλήφθηκαν μέχρι τις 31/01.

Ωστόσο στις αναστολές Φεβρουαρίου δεν μπορούν να συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί μετά τις 4 Νοεμβρίου θα μπορούν όμως να μπουν σε αναστολή τον Μάρτιο.

Σήμερα ξεκίνησε η υποβολή των αναστολών συμβάσεων εργασίας Φεβρουαρίου, ενώ η διαδικασία ολοκληρώνεται την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021.

Οι εργοδότες καλούνται υποχρεωτικά από σήμερα να προαναγγείλουν την αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους για χρονικό διάστημα από σήμερα, 11 Φεβρουαρίου και μέχρι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021.

Η προαναγγελία μπορεί να αφορά, είτε αυτοτελή χρονικά διαστήματα εντός του τρέχοντος μήνα, είτε για έως το τέλος του μήνα.

Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις – εργοδότες των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή, είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού κατ’ αναλογία των ημερών διάρκειας της αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, με βάση υπολογισμού το ποσό των 534,00 ευρώ που αντιστοιχεί σε 28 ημέρες.

Έτσι, η ημερήσια αποζημίωση των εργαζομένων σε αναστολή τον Φεβρουάριο θα είναι αυξημένη από 17,8 ευρώ σε 19,07 ευρώ.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here