Βαθμολογίες Πανελληνίων 2021: Έτσι θα λάβετε τους βαθμούς στο κινητό σας


Πανελλήνιες 2021: Ποιοι μαθητές θα μπορούν να δουν στο κινητό τους τις βαθμολογίες των εξετάσεων

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων μπαίνει την Παρασκευή (9/6), καθώς στις 13:00 το υπ. Παιδείας θα ανακοινώσει τις βαθμολογίες, με τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ να παίρνουν μία προσωρινή ανάσα, πριν την ανακοίνωση των Βάσεων 2021, η οποία υπολογίζεται, όπως κάθε χρόνο στα τέλη Αυγούστου.

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν μετά τις 13:00 αύριο, Παρασκευή, ενώ διευκρινίζεται πως οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Προς το παρόν η σελίδα είναι εκτός λειτουργίας.

Παράλληλα, όσοι υποψήδιοι είχαν καταχωρήσει τον αριθμό του κινητού τους στο https://smsresults.minedu.gov.gr/, θα μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους αλλά και τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους με γραπτό μήνυμα SMS.

Η διαδικασία της δήλωσης των κινητών τηλεφώνων σε αυτή την εφαρμογή, άνοιξε στις 2 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στις 6 Ιουλίου, οπότε όσοι μαθητές δεν πρόλαβαν να καταχωρίσουν τον αριθμό τους, δεν θα λάβουν μήνυμα αλλά και δεν μπορούν να το κάνουν τώρα.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική́ Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Βάσεις 2021: Οι εκτιμήσεις και ο «γόρδιος δεσμός» των μηχανογραφικών

Το Newsbomb.gr απευθύνθηκε στον ακαδημαϊκό υπεύθυνο του «Νέου Φροντιστηρίου» κ. Ιωάννη Νταρίδη, ο οποίος έκανε τις πρώτες εκτιμήσεις εν αναμονή των βαθμολογιών.

«Η φετινή εκπαιδευτική χρονιά μόνο φυσιολογική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εξαιτίας της πανδημίας. Οι υποψήφιοι έμειναν για περισσότερο από έξι μήνες έγκλειστοι, ενώ η προετοιμασία τους συνεχιζόταν. Ψυχολογικά πιεσμένοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα θέματα των εξετάσεων των Πανελληνίων, ενώ οι θεματοδότες – στις περισσότερες περιπτώσεις – σεβάστηκαν την υπερπροσπάθεια των υποψηφίων και απέφυγαν τις «ακροβασίες» παλαιότερων ετών.

Έτσι τα θέματα κρίθηκαν από τους περισσότερους «βατά». Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι θα αποτυπωθεί στα αποτελέσματα απολύτως. Μην ξεχνάμε ότι η χρονιά ήταν ιδιαίτερη και πιθανώς οι συνέπειές της δεν έχουν γίνει πλήρως φανερές.

Τα εύκολα ή δύσκολα θέματα κρίνονται σχεδόν αναγκαστικά εκ του αποτελέσματος. Προφανώς και όλοι οι υποψήφιοι/ες δε συμμετέχουν στην ίδια προετοιμασία, δεν έχουν κοινές προσλαμβάνουσες ή ακόμα και κοινό τρόπο διαχείρισης των πληροφοριών κλπ. Ως εκ τούτου τα αποτελέσματα είναι αυτά που θα μας πουν πόσο πιο εύκολα ή πόσο πιο δύσκολα είναι τα θέματα σε σχέση με αυτά της προηγούμενης χρονιάς.

Εκτός τούτων για πρώτη φορά εφαρμόζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Καταρχάς λόγω της επερχόμενης ΕΒΕ αποδυναμώνεται το φαινόμενο εισαγωγής υποψηφίων σε πανεπιστήμια με πολύ χαμηλές βαθμολογίες. Τα τμήματα των οποίων η περυσινή βάση κυμάνθηκε γύρω στα 5000 μόρια θα δυσκολευτούν να υποδεχτούν πρωτοετείς, εκτός και αν τελικά επιλεγούν από έναν απροσδόκητα υψηλό αριθμό υποψηφίων.

Προφανής στόχος η μείωση των εισακτέων, ήτοι εκτός των περίπου 20000 υποψήφιων που ούτως ή άλλως δεν περνούσαν τις πύλες των πανεπιστημίων, πρέπει να υπολογιστεί ένας ακόμα αριθμός ίσος ή και λίγο υψηλότερος των 20000. Συνολικά, δηλαδή, αναμένεται ότι δε θα εισαχθούν σε κανένα τμήμα περίπου 30000-40000 υποψήφιοι.

Δύσκολος, επομένως, και ο γρίφος των μηχανογραφικών. Η ανακοίνωση, άλλωστε, των βαθμολογιών αναμένεται προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Όχι, όμως, για όλα τα μαθήματα, διότι ανέκαθεν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων ανακοινώνονταν αργότερα. Έτσι, η ολοκλήρωση της διαδικασίας συμπλήρωσης των μηχανογραφικών αναμένεται να προσεγγίσει το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Συμπέρασμα: ο/η υποψήφιος/α έχει την ανάγκη υποστήριξης μέχρι και το τελευταίο «κλικ» της οριστικοποίησης του μηχανογραφικού του.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ