Εμβολιασμός – μαϊμού στη Βούλα: Το κόλπο του ορθοπεδικού με τους «αγχωμένους» φίλους


Ως φίλους του σύστησε στους συναδέλφους του τα πέντε άτομα που επιχείρησε να εμβολιάσει εικονικά ο 50χρονος γιατρός του νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας», ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Ο 50χρονος φέρεται –κατά πληροφορίες- να είπε στους συναδέλφους του ότι οι φίλοι του έχουν άγχος και φόβο απέναντι στον εμβολιασμό και για το λόγο αυτό επιθυμούν να τους κάνει το εμβόλιο ο ίδιος για να πάρουν θάρρος και κουράγιο. Χαρακτηριστικά φέρεται να είπε ότι τον εμπιστεύονται και έτσι θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το φόβο τους.

«Δε χρειάζεται να κάνεις εσύ το εμβόλιο. Το αναλαμβάνω εγώ», φέρεται να είπε ο 50χρονος ορθοπεδικός στη νοσοκόμα που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έκανε τον εμβολιασμό. Το κίνητρο των φίλων του ήταν να πάρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς να εμβολιαστούν. Το κίνητρο του 50χρονου παραμένει αδιευκρίνιστο. Οι Αρχές θα ερευνήσουν κατά πόσο υπήρχε ή όχι συμφωνία για καταβολή χρημάτων στον ορθοπεδικό για τη «διευκόλυνση» που τους παρείχε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο ορθοπεδικός κατοικεί στο Πόρτο Ράφτη, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Στο παρελθόν δεν είχε δώσει δικαιώματα στο νοσοκομείο.

Πρωταγωνίστρια για την αποκάλυψη της δράσης του ήταν η νοσοκόμα που είχε βάρδια την ώρα εκείνη. Μπορεί να δέχτηκε να κάνει την παραχώρηση στον 50χρονο, ωστόσο, δεν τον άφησε στιγμή από τα μάτια της, παρατηρώντας ότι πέταξε το εμβόλιο στα σκουπίδια αντί να το χορηγήσει στον φερόμενο ως φίλο του. Η νοσοκόμα ενημέρωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει διαταχθεί ΕΔΕ σε βάρος του γιατρού, ενώ εναντίον του έχει υποβληθεί και μήνυση από το διοικητή του Ασκληπιείου Βούλας. Θέμα ημερών είναι να ενημερωθεί και ο ιατρικός σύλλογος.

Σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο αναφέρει ότι «με αφορμή το περιστατικό της 4ης Ιουλίου 2021 που συνέβη στο εμβολιαστικό κέντρο του Γ.Ν. “Ασκληπιείο Βούλας και είδε το φως της δημοσιότητας, αναφέρουμε τα κάτωθι: Την Κυριακή 04.07.21 και ώρα 16.10 περίπου, ο Διοικητής του νοσοκομείου ενημερώθηκε από την εφημερεύουσα νοσηλεύτρια του εμβολιαστικού κέντρου, ότι προσήλθε ιατρός του νοσοκομείου, ειδικότητας Ορθοπεδικής και ισχυρίστηκε ότι για ψυχολογικούς λόγους, θα ήθελε να προβεί εκείνος στον εμβολιασμό πέντε (5) πολιτών γνωστών του, οι οποίοι είχαν κλείσει ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Κατά τη διάρκεια της εμβολιαστικής διαδικασίας, η νοσηλεύτρια αντελήφθη ότι ο εν λόγω ιατρός προσποιήθηκε την πράξη του εμβολιασμού, ενώ απέρριπτε το περιεχόμενο του φιαλιδίου στον κάλαθο των αχρήστων.

Εκείνη τη στιγμή επενέβη, τον απομάκρυνε από τον χώρο του εμβολιαστικού κέντρου, μη ολοκληρώνοντας την εμβολιαστική διαδικασία για το συγκεκριμένο πολίτη, και άμεσα ενημέρωσε την προϊσταμένη της και τον διοικητή του νοσοκομείου.
Ο Διοικητής του νοσοκομείου ενημέρωσε άμεσα τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, ζήτησε έγγραφη αναφορά από τη νοσηλεύτρια, αύξησε τη φύλαξη του εμβολιαστικού κέντρου και διέταξε για το συγκεκριμένο συμβάν Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.).
Την επόμενη ημέρα κατατέθηκε από τον Διοικητή του νοσοκομείου μήνυση, εντός αυτοφώρου, στο αστυνομικό τμήμα Βάρης -Βούλας -Βουλιαγμένης, για παράβαση των άρθρων 42,220 Π. Κ. “Απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης” και του άρθρου 285 Γ. Κ. “Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών”.

Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται σχετικά με το εν λόγω γεγονός, είναι ανακριβές και δεν επιβεβαιώνεται. Είναι αυτονόητο ότι ουδείς εκ των ανωτέρω πολιτών καταχωρήθηκε ως εμβολιασθείς εξασφαλίζοντας το αδιάβλητο της εμβολιαστικής διαδικασίας, η οποία συνεχίζεται ομαλά και απρόσκοπτα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ