«Όλη η ευθύνη του Μητσοτάκη» – Ο Τσίπρας ρίχνει το σύνθημα και οι άλλοι ακολουθούν


Να χρεώσουν προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη όλη την ευθύνη για την επιστροφή και τη συνολική διαχείριση της πανδημίας επιχειρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να στοχεύει για ακόμα μία φορά κατά μέτωπο τον πρωθυπουργό.

Την ίδια τακτική ακολουθούν και τα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αν και στρέφουν τα πυρά τους σε βάρος συγκεκριμένων υπουργών, πάντα αναφέρονται συνολικά στη «κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Όπως αναγνώρισαν σχεδόν όλοι οι ομιλητές κατά τη πρόσφατη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραμένουν οι κυρίαρχοι του πολιτικού παιχνιδιού – τουλάχιστον έτσι όπως καταγράφεται το κλίμα στις δημοσκοπήσεις. Για να αντιστρέψουν το αρνητικό για το κόμμα τους κλίμα, στη Κουμουνδούρου έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι χρειάζονται δύο πράγματα. Ένα ρεαλιστικό και αριστερό κυβερνητικό πρόγραμμα και να προκαλέσουν ακόμα πιο μεγάλη φθορά στη κυβέρνηση.

Και αν υποθέσουμε ότι το πρώτο το έχουν ήδη έτοιμο, καθώς μόλις πριν από μερικές ημέρες ψηφίστηκε το Πρόγραμμα Θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με συντριπτική πλειοψηφία, εκείνο που χρειάζονται -πιο άμεσα- είναι το να «τσαλακώσουν» το προσωπείο της κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει σε απλά ελληνικά, ότι βασικός στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος, παρά ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Άλλωστε, ο τρόπος που λειτουργεί η κυβέρνηση, δηλαδή το λεγόμενο «Επιτελικό Κράτος», βοηθάει σε αυτή τη κατεύθυνση, καθώς διαρρέεται στα Μέσα Ενημέρωσης πως όλα περνάνε μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου, επομένως, και πολιτικά η σκέψη αυτή των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, έχει λογική.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως χθες, στη δήλωση για τη πανδημία που πραγματοποίησε, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε πολλές φορές στον Κυριάκο Μητσοτάκη, προσωπικά, και άλλες τόσες χρησιμοποίησε τον θεσμικό του ρόλο ως πρωθυπουργό, προκειμένου να υπερτονίσει όλα όσα ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι έκανε λάθος, και εξακολουθεί να κάνει, καθ’ όλη της διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Με απλά λόγια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «λανσάρει» το σύνθημα «όλη η ευθύνη του Μητσοτάκη», με σκοπό να προκαλέσει φθορά στον πρωθυπουργό.

Ακολουθούν και οι άλλοι

Δεν είναι, όμως, μόνο ο Αλέξης Τσίπρας που επιχειρεί να προσωποποιήσει τις κυβερνητικές ευθύνες για το νέο χτύπημα της πανδημίας – και όχι μόνο. Όλα τα ανώτατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται πάντα στο πρόσωπο του πρωθυπουργού όταν θέλουν να στιγματίσουν τη συμπεριφορά ή τις πράξεις του κάποιου κυβερνητικού στελέχους.

«Τολμάει ο κύριος Μητσοτάκης να χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό μας “υγειονομικούς σαμποτέρ” όταν το μεγαλύτερο σαμποτάζ το κάνουν ο ίδιος και η κυβέρνησή του», τόνισε χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στη κυβέρνηση για το σύνολο της πολιτικής της, τονίζοντας πως «έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο, έχει κλείσει ένας κύκλος δύο ετών διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με καταστροφικά αποτελέσματα για την οικονομία, την κοινωνία τη δημόσια υγεία», χτυπώντας και αυτός με τη σειρά του τον πρωθυπουργό.

Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και η τομεάρχης Εργασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που σχολιάζοντας την «υποχώρηση» της κυβέρνησης από τις αλλαγές που είχε εξαγγείλει στο ασφαλιστικό σύστημα, σημείωσε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι φανερό ότι έχει απομονωθεί και εισπράττει την απόρριψη από τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία για τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη και τη συνολική πολιτική της».

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι στην Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει με ακρίβεια που θα στοχεύσουν στο άμεσο μέλλον, ευελπιστώντας πως αυτή η τακτική θα αποδώσει τους αναμενόμενους -γι’ αυτούς- καρπούς και πως σταδιακά η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αρχίσουν να φθείρονται και στις δημοσκοπήσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ