Παγώνη: Μεγάλη και μη αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων – Πρώτα να εμβολιαστούν οι νέοι


Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, χαρακτήρισε «μεγάλη» και «μη αναμενόμενη», την αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα μας

Ενώ μάλιστα, μεταξύ άλλων η κ. Παγώνη μιλώντας στο Mega, τόνισε πως, οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν πιθανότητα 10% να νοσήσουν. Αναφορικά με την μετάλλαξη Δέλτα επισήμανε ότι, εμφανίζεται στους νέους ανθρώπους, ηλικίας 14-25.

«Ο κόσμος πρέπει να προσέχει παντού. Τα παιδιά που πήγαν στα πάρτι και βγήκαν θετικά, παρόλο που στις οικογένειές τους ήταν εμβολιασμένοι, οι περισσότεροι νόσησαν. Όχι με βαριά συμπτώματα, αλλά έκαναν πυρετό. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή» σημείωσε.

«Είναι άλλο να μην έχεις εμβολιαστεί και να κολλήσεις και να βρεθείς σε ΜΕΘ και άλλο να έχεις εμβολιαστεί, να νοσήσεις και να είσαι σπίτι σου με πυρετό ή απλά συμπτώματα. Νοσούν τελείως διαφορετικά εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι», πρόσθεσε η κ. Παγώνη.

Ταυτόχρονα, η γιατρός επισήμανε την ανάγκη να εμβολιαστούν οι νέοι πριν τις διακοπές. «Η μετάλλαξη ‘’Δέλτα’’ αναφέρεται στους νέους ανθρώπους, ηλικίας 14-25. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Πρώτα να εμβολιαστούν οι νέοι και μετά να πάνε διακοπές».

Σε ότι αφορά στο τείχος ανοσίας, τόνισε ότι αυτό πρέπει να είναι πάνω από 80%. «Το τείχος ανοσίας πρέπει να είναι 80% και πάνω. Γιατί έχουμε τις μεταλλάξεις. Γιατί η ‘’Δέλτα’’ είναι 50-70% μεταδοτική. Όμως αν έχουμε μέχρι τα τέλη Αυγούστου το τείχος της ανοσίας στο 80% τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ