HΠΑ: Αρκούδα τράβηξε γυναίκα από τη σκηνή της και τη σκότωσε


Οι αμερικανικές αρχές έχουν εξαπολύσει κυνηγητό για τον εντοπισμό μίας γκρίζας αρκούδας που τράβηξε μία γυναίκα από τη σκηνή της στη μέση της νύχτας και την σκότωσε στην πολιτεία Μοντάνα

Η Λία Λόκαν, 65 ετών, από την Καλιφόρνια, βρισκόταν σε ένα μακρινό ταξίδι με ποδήλατο και είχε σταματήσει στην πόλη Οβάντο της δυτικής Μοντάνα όταν σκοτώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης 5 Ιουλίου, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Αξιωματούχοι από οργανώσεις άγριας ζωής και αστυνομικοί σαρώνουν την περιοχή και σκοπεύουν να σκοτώσουν την αρκούδα αν τη βρουν.

Η γκρίζα αρκούδα βάρους περίπου 181 κιλών ξύπνησε για πρώτη φορά τους κατασκηνωτές περίπου στις 3 π.μ., δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Έβγαλαν τα τρόφιμα από τις σκηνές τους, τα ασφάλισαν και ξανακοιμήθηκαν. Όμως η αρκούδα επέστρεψε λίγη ώρα μετά και έκανε τη θανάσιμη επίθεση στην άτυχη γυναίκα.

Περίπου στις 4:15 π.μ., το γραφείο του σερίφη έλαβε μια κλήση, αφού δύο άνθρωποι σε μια σκηνή κοντά σε εκείνη του θύματος ξύπνησαν από τους ήχους της επίθεσης. Έριξαν απωθητικό σπρέι και η αρκούδα έφυγε τρέχοντας.

Η αρκούδα πιστεύεται επίσης ότι μπήκε σε ένα κοτέτσι στην πόλη εκείνο το βράδυ, σκοτώνοντας και τρώγοντας αρκετές κότες. Η αρκούδα θα θανατωθεί αν βρεθεί, δήλωσε ο Γκρεγκ Λέμον, εκπρόσωπος των υπηρεσιών του πάρκου.

Το Οβάντο, μια κοινότητα με λιγότερους από 100 κατοίκους βρίσκεται στην άκρη του Εθνικού Πάρκου Glacier – μια έκταση με δάση και βουνά που εκτείνονται πέρα από τα σύνορα με τον Καναδά.

Το πάρκο φιλοξενεί το μεγαλύτερο πληθυσμό αρκούδων στις ΗΠΑ, αλλά οι θανατηφόρες επιθέσεις είναι σπάνιες στην περιοχή. Τα τελευταία 20 χρόνια υπήρξαν δύο άλλα περιστατικά, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ψαριών, Άγριας Ζωής και Πάρκων (FWP) των ΗΠΑ.

Οι αρκούδες που επιτίθενται σε ανθρώπους δεν σκοτώνονται πάντα εάν η επίθεσή τους προκύπτει από μια αιφνιδιαστική συνάντηση, ή εάν υπερασπίζονται τα μικρά τους.

Ωστόσο, εκπρόσωπος από την οργάνωση FWP της Μοντάνα δήλωσε στο AP ότι η αρκούδα που εμπλέκεται στο θάνατο της 65χροηνης γυναίκας θεωρείται απειλή λόγω της φύσης της επίθεσης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ