Πνεύμονες : Τρόφιμα για να αυξήσετε το προσδόκιμο ζωής τους

Οι κοινές καταστάσεις, όπως το άσθμα, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και η πνευμονική ίνωση, μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής σας . Ωστόσο, η έρευνα έδειξε ότι οι τροποποιήσεις του τρόπου ζωής, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των πνευμόνων σας και ακόμη και στη μείωση της βλάβης των πνευμόνων και των συμπτωμάτων της νόσου. Επιπλέον, συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά και τρόφιμα έχουν αναγνωριστεί ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για τη λειτουργία των πνευμόνων.

Εδώ είναι 20 τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της λειτουργίας των πνευμόνων.

 Τεύτλα και χόρτα τεύτλων
  • Η έντονα χρωματισμένη ρίζα και τα πράσινα του φυτού παντζαριού περιέχουν ενώσεις που βελτιστοποιούν τη λειτουργία των πνευμόνων.
  • Τα παντζάρια και τα πράσινα τεύτλων είναι πλούσια σε νιτρικά άλατα, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι ωφελούν τη λειτουργία των πνευμόνων. Τα νιτρικά άλατα βοηθούν στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη βελτιστοποίηση της πρόσληψης οξυγόνου.
  • Τα συμπληρώματα παντζαριών έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη φυσική απόδοση και τη λειτουργία των πνευμόνων σε άτομα με πνευμονικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της ΧΑΠ και της πνευμονικής υπέρτασης, μιας ασθένειας που προκαλεί υψηλή αρτηριακή πίεση στους πνεύμονες .
  • Επιπλέον, τα χόρτα τεύτλων είναι γεμάτα με μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνη C και καροτενοειδή αντιοξειδωτικά – όλα αυτά είναι απαραίτητα για την υγεία των πνευμόνων .

 Πιπεριές
  • Οι πιπεριές είναι από τις πλουσιότερες πηγές βιταμίνης C , μια υδατοδιαλυτή θρεπτική ουσία που δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό στο σώμα σας. Η λήψη αρκετής βιταμίνης C είναι ιδιαίτερα σημαντική για όσους καπνίζουν.
  • Στην πραγματικότητα, λόγω των επιβλαβών συνεπειών του καπνού τσιγάρων στα αντιοξειδωτικά αποθέματα του σώματός σας, συνιστάται σε άτομα που καπνίζουν να καταναλώνουν επιπλέον 35 mg βιταμίνης C την ημέρα .
  • Ωστόσο, πολλές μελέτες δείχνουν ότι οι καπνιστές μπορεί να επωφεληθούν από υψηλότερες δόσεις βιταμίνης C και ότι οι καπνιστές με υψηλή πρόσληψη βιταμίνης C έχουν καλύτερη λειτουργία των πνευμόνων από εκείνους με χαμηλότερη πρόσληψη βιταμίνης C .
  • Η κατανάλωση μόνο ενός μεσαίου μεγέθους (119 γραμμαρίων) γλυκού κόκκινου πιπεριού παρέχει το 169% της συνιστώμενης πρόσληψης βιταμίνης C .
Ακολουθεί βίντεο για τους πνεύμονες

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here