Πως οι γυναίκες manager αυξάνουν την κερδοφορία των επιχειρήσεων


Στοιχεία που δείχνουν πως η παρουσία γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια εταιρειών αποδεδειγμένα αυξάνει την κερδοφορία παρουσιάσθηκαν χθες στο συνέδριο του Economist , από την διευθύντρια της NEOM Σελέστε Σεσίλια Λο Τούρκο (Celeste Cecilia Lo Turco).

Σύμφωνα με την επικεφαλής της ΝΕΟΜ, πολλά έχουν γίνει για να αλλάξουμε την παγιωμένη κατάσταση στην ανισότητα αποδοχών, πλούτου και πρόσβασης σε κεφάλαια, αλλά πολλά ακόμη μένει να γίνουν.

Ο επενδυτικός κόσμος συμπεριλαμβάνει όλο και περισσότερο παράγοντες περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς αλλά και διακυβέρνησης (ESG) στις αρχές και τις στρατηγικές του, σημείωσε η κ. Λο Τούρκο, τονίζοντας ότι η βιωσιμότητα δεν είναι πια ένα ωραίο σλόγκαν αλλά μια αναγκαιότητα.

Όπως είπε, η McKinsey εκτιμά πάνω από ένα τέταρτο των κεφαλαίων υπό διαχείριση ακολουθεί αυτές τις αρχές, ενώ έκανε αναφορά στο Harvard Business Review, σύμφωνα με το οποίο όταν οι γυναίκες αποτελούν πάνω από το 30% της ανώτατης διοίκησης μιας εταιρείας η κερδοφορία αυξάνεται κατά 15%.

Όπως τόνισε, οι γυναίκες αποτελούν μόνο το 4% της κορυφής στους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, ενώ εταιρείες των οποίων ηγούνται άντρες λαμβάνουν το 86% των επενδυόμενων κεφαλαίων venture capital, είπε η διευθύντρια της NEOM.

Στο σημείο αυτό είπε πως από πλευράς πολιτικής χρειάζονται νέοι κανονισμοί, κίνητρα αλλά και φορολογικές ελαφρύνσεις τόνισε, σημειώνοντας ότι η ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG και η διάσταση της ισότητας σε αυτά είναι σημαντικός πυλώνας της προσέγγισης και ότι η σημασία του θα πρέπει να βαίνει αυξανόμενη ώστε να έχει ακόμη μεγαλύτερο αποτέλεσμα στη βιωσιμότητα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ