Salvator Mundi: Νέο ντοκιμαντέρ έρχεται να ρίξει φως στον ακριβότερο πίνακα του κόσμου


Είναι το Salvator Mundi, πίνακας του Λεονάρντο Ντα Βίντσι; Το The Lost Leonardo επιχειρεί να δώσει απαντήσεις για την αυθεντικότητα του έργου.

Η Sony Picture Classics κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ για το νέο επερχόμενο ντοκιμαντέρ με τίτλο The Lost Leonardo.

To ντοκιμαντέρ ακολουθεί την απίστευτη αλλά πραγματική ιστορία του περιβόητου πίνακα Salvator Mundi, ο οποίος πωλήθηκε προς 1.175 δολάρια σε δημοπρασία στη Νέα Ορλεάνη προτού προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς πρόκειται για αυθεντικό έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Το γεγονός αυτό εκτόξευσε την αξία του πίνακα σε δυσθεώρητα ύψη. Έτσι, όταν το έργο βγήκε σε δημοπρασία από τον οίκο Christie’s το 2017 πωλήθηκε έναντι του ποσού των 450 εκατομμυρίων δολαρίων και έγινε ο ακριβότερος πίνακας που πωλήθηκε ποτέ σε όλο τον κόσμο!

Όπως σημειώνει ένας από τους σχολιαστές στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ: «Αυτή είναι η πιο απίθανη ιστορία που έχει συμβεί ποτέ στην αγορά τέχνης».

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η συντηρήτρια έργων τέχνης, Νταϊάν Ντουάιερ Μοντεστίνι η οποία η εκείνη που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πίνακας δεν ήταν αντίγραφο αλλά χαμένο πρωτότυπο έργο του Ντα Βίντσι: «Κανείς δεν θα μπορούσε να το ζωγραφίσει εκτός από τον Λεονάρντο», επιμένει η ίδια.

Στο τρέιλερ ωστόσο ακούμε και φωνές που υποστηρίζουν το αντίθετο, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Μοντεστίνι. Αναμφισβήτητα η ιστορία αυτή είχε μεγάλο αντίκτυπο στην τιμή του έργου. Με λιγότερα από 20 έργα του σπουδαίου καλλιτέχνη να σώζονται σήμερα, η αξία ενός χαμένου κομματιού θα ήταν ανυπολόγιστη.

Όπως και να έχει, η ιστορία αυτή είναι απίστευτη και το ντοκιμαντέρ υπόσχεται να την εξετάσει από κάθε γωνία με μια σειρά από μάρτυρες και εμπειρογνώμονες.

Το The Lost Leonardo θα κυκλοφορήσει στις 13 Αυγούστου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ